Zoek je een recept voor een pittig Indische vleesgerecht dan heb je met Daging Boemboe Bali het juiste recept gevonden.
Je treft hier een traditioneel familierecept aan die ik graag met je deel.
Ingrediënten
500 gram poulet, lende of rundvlees
1 1/2 ui
2 eetlepels sambal
3 à 4 lombok rawit (kleine spaanse peper)
4 teentjes knoflook
1-/2 theelepel trassi
3 blaadjes salam
3 blaadjes djerukpuit
1/2 kopje ketjap benteng
1/2 kopje olie
azijn
water (of bouillon van poulet)
Bereidingswijze
U kookt het poulet zacht,
in de vijzel wrijft u wi, knoflook, sambal, lombok rawit en trassi fir
Deze massa fruit u in de olie met salam en djerkpurut,
Hieraan voegt u de soja toe, een scheutje water of bouillon en een
scheutje azijn,
U roert het vlees erdoor en voegt suiker en zout naar smaak toe.
U laat het gerecht even doorsudderen.
Bij dit recept ben ik uitgegaan van kippenvlees. Met boemboe Bali kun je echter elk soort vlees gebruiken. Kies daarom gerust iets uit waar jouw voorkeur naar uitgaat.
Traditionele Indische recepten
Een poos geleden vond ik bij mijn Indische tante een oude schoenendoos met een waardevolle schat. Het bleken ruim veertig pagina’s met traditionele Indische recepten te zijn, getypt door mijn oma. Deze recepten heeft zij op haar beurt doorgekregen van haar moeder, mijn oud-oma.
Ik besloot de recepten niet voor mezelf te houden, maar te delen op deze website.