Beste pannenset voor inductie (Koopgids 2024)

Top 10 Inductie Pannenset

Je hebt een nieuwe inductiekookplaat aangeschaft en je bent om die reden op zoek naar de beste pannenset voor inductie? Dan zit je hier goed, want op deze pagina vind je een overzicht met goede inductiepannen.

Wel zeg ik er meteen bij dat je niet altijd nieuwe pannen nodig hebt. Controleer daarom gerust eerst goed je oude pannen, voordat je een nieuwe inductie pannenset gaat kopen. Hoe je dat doet, lees je verderop in deze uitgebreide koopgids.

Mocht je dat al gedaan hebben dan is de beste pannenset de BK Q-linair master glas. Tegelijkertijd zijn er uiteraard andere opties die mogelijk meer bij je voorkeuren en behoeftes passen. Daarom vind je hier een Top 10 van beste inductie pannen.

Top 10 inductie pannenset 2024

 1. BK Q-linair master glasBeste keuze topklasse inductie pannen
 2. Tefal DuettoBeste keuze basisklasse
 3. WMF function 4Beste design inductiepannen
 4. Le Creuset MagnetikBeste RVS inductiepannenset
 5. WMF FusionTec FunctionalBeste zwarte pannenset voor inductie
 6. Zwilling PassionBeste prijs-kwaliteit klassiek design
 7. BK Conical DeluxeBeste keuze robuust design inductiepannen
 8. DucqBeste koperen pannen voor inductie
 9. Tefal IntuitionBeste inductie pannenset onder de 100 euro
 10. Primecook GiuliaBeste groene keuze anti-aanbak pannenset

Samenstellen overzicht beste pannensets voor inductie

Beste inductie pannenset

Bij het samenstellen van een overzicht met beste inductie pannensets is er gelet op een factoren, zoals kwaliteit, materiaal, functionaliteit, gebruiksgemak, merk en algemene beoordelingen.

Goede inductiepannen hebben op zijn minst een magnetiseerbare bodem waarbij warmte goed geleid. Daarnaast moet de bodem vlak zijn en glad zijn. Daarbij vind je bij de beste pannen voor inductie een dikke bodem, omdat die het minste krom trekken.

Wat dat betreft voldoen alle pannen in de top 10 overzicht van inductie pannensets daaraan.

Echter, wat de beste pannenset voor inductie is, hangt veelal af van welke voorkeuren en verwachtingen je hebt. Vind je een robuust design net wat mooier dan een klassiek design dan zullen de pannen uit de Zwilling Passion serie je minder aanspreken. En vind je design een belangrijke factor, dan zullen de pannen van Tefal je beduidend minder snel tot je beste keuze behoren.

Desalniettemin mag je ervan uit gaan en tevens verwachten dat de pannensets in deze top 10 de beste zijn voor koken op een inductiekookplaat.

Ben je op zoek naar speciale pannen voor een downdraftsysteem? Bekijk ze op de speciale pagina met een Top 10 van downdraftpannen >>> 


Inductie pannenset vergelijken


Koekenpannen nodig? Vind hier een Top 10 overzicht  beste koekenpannen >>


BK Q-linair Master Glass inductie pannenset (5-delig)

Beste BK pannenset voor inductie topklasse

BK Inductiepannen

De BK Q-linair master glas is al een geruime tijd een van de beste verkochte pannenseries. Dit komt doordat ze naast dat geschikt zijn voor inductie ook hoog scoren op andere factoren die het koken leuker maken. Duurzaam rvs pannen, glazen deksels en kookpannen die geschikt zijn voor alle warmtebronnen, zijn een aantal eigenschappen die daaraan bijdragen. Verder hebben de pannen een slim afgietsysteem waarmee je niet meer de deksel eraf hoeft te halen. Ook is het een geruststelling dat BK 15 jaar garantie geeft. Daaruit mag je concluderen dat je met de BK Q-linair Master Glas kwalitatief goede pannen in huis haalt. Vind je het handig dat pannen stapelbaar zijn dan zit je met deze pannen goed.

Het enige minpunt zou het uiterlijk kunnen zijn. De pannen ogen wat eenvoudiger dan pannen met een een klassieke look en de oren van de pan zijn wat groot in verhouding. Houd je daarentegen van een industriële en eigentijdse look en is gebruiksgemak belangrijk dan heb je met deze pannenset de koop. Daarboven heb je met deze set de beste prijs-kwaliteit verhouding voor pannen in de topklasse.

Inhoud

 • Ø16 cm steelpan
 • Ø16 cm kookpan
 • Ø18 cm kookpan
 • Ø 20 cm kookpan
 • Ø 24 cm kookpan

Je kan eventueel ook voor de 4-delige pannenset gaan. Dan koop je de set zonder de kookpan van Ø 24 cm en is die aanzienlijk lager geprijsd.

Pluspunten en minpunten

✅ Veel gebruiksgemak

✅ Beste prijs-kwaliteit topklasse

❌ Eenvoudige uiterlijk

Verkrijgbaar bij


Tefal Duetto voor inductie koken (5-delig)

Beste keuze inductie pannen basisklasse

De Tefal Duetto komt in bijna alle Top 10 lijsten voor en nu ook in de Top 10 van inductie pannen. Dat is niet voor niets. Tefal heeft met deze set vooral aan gebruiksgemak gedacht. De pannen hebben een schenktuit, literaanduiding, glazen deksels met een gaatje en een ingebouwde vergiet. En voor veel mensen een belangrijk punt: de pannen zijn geschikt voor inductie koken. Verder mag je van duurzaam RVS uitgaan, wat Tefal onderstreept met een garantie van 10 jaar bij normaal gebruik. Al met al heb je met deze pannenset de beste prijs-kwaliteit verhouding in het basisklasse segment en heb een pannenset met een goede verdeling van verschillende maten pannen. Het enige waar je rekening mee kunt houden is dat bij deze pannenserie de pannen wat breder en lager van formaat zijn wat onhandig kan zijn bij het koken.

Inhoud

 • Steelpan Ø 16 cm
 • Kookpan Ø 18 cm + deksel
 • Kookpan Ø 20 cm + deksel
 • Kookpan Ø 24 cm + deksel
 • Soeppan Ø 22 cm + deksel (alleen bij bol.com)
 • Unlimited Koekenpan Ø 28 (alleen bij Coolblue)

Pluspunten en minpunten

✅ Goede verdeling met verschillende maten pannen

✅ Gebruiksgemak

❌ Pannen zijn breed en laag

Verkrijgbaar bij


WMF function 4 (5-delig) pannenset voor inductie

Beste design inductiepannen

Met de WMF Function 4 pannenset heb je een eigentijdse en moderne WMF inductie pannenset. Niet alleen wat design betreft mogen deze pannen er zijn, ook wat gebruiksgemak betreft heb je met deze set een absolute aanrader. De holle grepen zorgen ervoor dat de grepen koel blijven, wat aangenaam is bij het afgieten of bij het optillen van de pan. Tevens zijn de WMF pannen vervaardigd uit kwalitatief goed staal en de gepatenteerde bodem zorgt een voor een zeer goede warmte verdeling. Verder houden deze pannen de warmte goed vast, waardoor je het fornuis eerder lager kunt zetten.

Vind je duurzaamheid en gebruiksgemak in combinatie met een mooi design belangrijk dan maak je met deze set de beste keuze voor inductiepannen. Een klein aandachtspunt is is het gewicht van de de pannen. Door het materiaal wat WMF gebruikt kunnen de pannen zwaar aanvoelen. Dat kan een minpunt zijn als dat iets is om rekening mee te houden.

Inhoud

 • 1 lage kookpan Ø 20 cm, inhoud van 2,5 liter.
 • 1 hoge kookpan Ø 16 cm, inhoud van 1,9 liter.
 • 1 hoge kookpan Ø 20 cm, inhoud van 3,9 liter.
 • 1 hoge kookpan Ø 24 cm, inhoud van 5,7 liter.
 • 1 steelpan Ø 16 cm, zonder deksel, inhoud van 1,4 liter.

Pluspunten en minpunten

✅ Eigentijds design i.c.m. duurzaamheid

✅ Veel gebruiksgemak

❌ Gewicht

Verkrijgbaar bij


Le Creuset Magnetik inductiepannen (5-Delig)

Beste RVS inductiepannenset

Inductie pannenset

De Le Creuset Magnetik is een set uit de topklasse waar je geheel terecht iets van mag verwachten. Een voorbeeld is dat je met deze set levenslang verzekerd bent van duurzaam roestvrij staal gecombineerd met een klassiek design. Door de opbouw van drie lagen geleid de warmte snel en gelijkmatig door de pannen, waardoor het eten snel opgewarmd wordt en bereid kan worden. Daarnaast zijn de pannen zeer geschikt voor inductie. Overigens zijn deze pannen geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief oven. Doordat de binnenkant gepolijst is, zijn de pannen goed schoon te maken. Ze kunnen in de vaatwasser, alleen is de kans dat ze wat dof worden. De hendel aan de steelpan is een prettige bijkomstigheid wat het gemak vergroot.

De prijs zou je wat af kunnen schrikken, tegelijkertijd haal je met deze set veel kwaliteit in huis, waar je lang plezier van hebt. Het enige waar je met deze pannen rekening zou kunnen houden is dat de grepen warm worden. Al met al een mooie pannenset, waarbij er ook aanvullend losse pannen te verkrijgen zijn zoals een pasta pan en hapjespan in deze serie, waarmee je een mooi geheel krijgt.

Inhoud

 • Kookpan Ø 18 cm / 2,3 Liter
 • Kookpan Ø 20 cm / 4,0 Liter
 • Kookpan Ø 20 cm Laag / 3,0 Liter
 • Soeppan Ø 24 cm / 6,0 Liter
 • Steelpan Ø 16 cm / 1,9 Liter

Pluspunten en minpunten

✅ Kwaliteit RVS met levenslange garantie

✅ Mooi klassiek design

❌ Pannen kunnen dof worden in de vaatwasser

Verkrijgbaar bij


Demeyere (5-Delig) Inductie pannenset

Beste starter pannenset voor inductie

Inductie pannenset

Met de Demeyere Classis Pannenset heb je een uitstekende set om mee te starten. En met een middenklasse bouwkwaliteit ben je verzekerd dat je pannen van kwaliteit in huis haalt. De pannen hebben een eenvoudig en klassiek uiterlijk, maar zijn voorzien van een aantal praktische gemakken. Denk bijvoorbeeld aan dat de pannen geschikt voor in de oven en op inductie koken. En daarbij is aan hygiëne ook gedacht door er voor te zorgen dat er geen etensresten achter de grepen kan komen. De pannen kun je daarom gerust in de vaatwasser wassen. De afwerking mag je daarom gerust goed noemen.

Je zou mogelijk de grepen te groot vinden, waardoor het onhandig in je kast kan zijn. Wat samenstelling betreft vind ik de 5-delige wat minder ideaal vanwege dat je twee grote pannen krijgt. De 4-delige set is dan net wat optimaler samengesteld. Maar heel veel meer dan dat valt er niet op aan te merken.

Inhoud

 • Steelpan 16 cm: 1,5 l
 • Kookpot 20 cm : 3 l
 • Kookpot 16 cm : 2 l
 • Soep/kookpot 20 cm : 4 l
 • Soep/kookpot 24 cm : 7 l
 • Inclusief RVS deksels

Je kunt ook voor de 4-delige set gaan:

 • kookpan van Ø18cm
 • kookpan van Ø20cm
 • hoge kookpan van Ø24cm.
 • steelpan van Ø18cm
 • Inclusief drie RVS deksels

Pluspunten en minpunten

✅ Duurzaam en goede afwerking

✅ Praktisch gemak

❌ Samenstelling 5-delige set

Verkrijgbaar bij


WMF FusionTec Functional pannenset (4-Delig)

Beste zwarte design pannenset voor inductie

Wanneer je design kunt waarderen dan heb je met de WMF FusionTec Functional Pannenset de beste pannenset voor inductie. Het uiterlijk is een kwestie van smaak, maar over de kwaliteit valt niet te twisten. De pan is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en WMF geeft zelfs 30 jaar garantie. De set bevat drie kookpannen en een steelpan, elk met een verschillende inhoud. Hiermee kun je zowel grote gerechten bereiden als de wat kleinere. Het bereiden kan op alle warmtebronnen, inclusief inductie en in de oven tot 250°C.

De glazen deksels om het eten in de gaten te kunnen houden, een slim afgietsysteem en holle handgrepen zorgen voor genoeg gebruiksgemak, waardoor je nog meer kookplezier kunt ervaren. Enige aan deze zwarte pannenset is dat de pannen niet stapelbaar zijn, wat niet handig is als je er de ruimte niet voor hebt. Daarnaast zijn ze zwaar. Dus als dat iets is om rekening mee te houden dan heb je aan lichtere pannen wellicht een betere keuze.

Inhoud

Pluspunten en minpunten

✅ Fraai uiterlijk

✅ Functionaliteit

❌ Niet stapelbaar

Verkrijgbaar bij


Zwilling Passion inductie pannen (5-Delig)

Beste prijs-kwaliteit klassiek design

Met de Zwilling Passion RVS pannenset haal je elegantie voor een betaalbare prijs in huis. Behalve elegantie kun je ook kwaliteit en een aantal praktische eigenschappen verwachten. Bijvoorbeeld: de handvaten blijven lang koel, de pannen zijn eenvoudig te reinigen en zijn voorzien van literaanduiding. Een schenkrand maakt het verder af en je kunt met deze inductie pannen op elke warmtebron koken. Het belangrijkste voordeel is dat de geleiding van warmte erg goed is en dat het eten lang warm blijft. Een nadeel zou kunnen zijn dat je glazen deksel mist. Tegelijkertijd kies je met deze pannenset bewust voor roestvrij stalen deksels. Kortom, met deze pannenset krijg je een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en heb je een goede koop.

Inhoud

 • Steelpan Ø 16 cm
 • Een lage kookpan met deksel Ø 20 cm
 • 3 kookpannen met deksel van Ø 16, 20 en 24 cm

Pluspunten en minpunten

✅ Elegant design met gebruiksgemak

✅ Uitstekende Prijs-kwaliteitsverhouding

❌ Geen glazen deksel

Verkrijgbaar bij


BK Conical de luxe (5-Delig) Inductie pannenset

Beste keuze robuust design BK inductie pannenset

BK pannenset voor inductie

Met de De BK Conical Deluxe pannenset haal je een paar uitstekende inductiepannen in huis. Het materiaal is verwaardigd uit 3-ply materiaal wat er voor zorgt dat de pannen goed contact maakt met de inductiekookplaat, waardoor warmte sneller geleid. De bodem is rond afgewerkt zodat je minder hard stoot op de plaat. Daarbij zijn het stevige pannen die tegen een stootje kunnen. De glazen deksels en een paar handige praktische eigenschappen als stapelbare en makkelijk schoon te maken pannen maken dat je met deze pannenset voor inductie veel gemak hebt. Het enige is dat de grepen wel warm worden. Zoek je een pannenset met koudgrepen dan zou de BK Conical Cool glas een goed alternatief zijn, maar mis je wel het voordeel van 3-ply materiaal. Los van grepen die warm worden, heb je met deze pannenset duidelijk een goede koop.

Inhoud

Pluspunten en minpunten

✅ 3-ply materiaal

✅ Glazen deksels

❌ Grepen worden warm

Verkrijgbaar bij


Ducq (6-Delig)

Beste koperen pannen voor inductie

 Beste koperen pannen voor inductie

Zeg je koperen pannen dan zeg je DUCQ. Koperen pannen zien er niet alleen goed uit, maar koken ook nog eens fijn. Mits de pannen goed zijn afgewerkt. En met de pannen van DUCQ zit dat absoluut goed. Koperen pannen zijn echter niet voor iedereen geschikt. Kook je af en toe een aardappeltje of bak je slechts alleen een eitje? Sla deze set gerust over. Maar ben je een kookliefhebber, kook je vaak en ben je al een tijd aan het nadenken over een koperen pannenset? DUCQ is een van de weinige pannenproducenten die pannen ontwikkelen waarmee je op alle warmtebronnen kunt koken, inclusief inductie koken. Wel heb je enige onderhoud aan deze pannen, want ze moeten regelmatig gepoetst worden om de mooie glans te behouden. Heb je dat er echter voor over dan zit je met een levenslange garantie met deze pannenset goed.

Inhoud

 • 3 Kookpannen: hoge pan Ø20cm en Ø24cm + lage pan Ø20cm
 • Steelpan Ø16cm
 • koekenpan Ø26cm
 • Grote braadpan Ø28cm.

Pluspunten en minpunten

✅ Uiterlijk

✅ Levenslange garantie

❌ Vergt enig onderhoud

Verkrijgbaar bij


Tefal Intuition inductie pannen (4-Delig)

Beste inductie pannenset onder de 100 euro

Beste goedkope inductie pannenset

Met de Tefal Intuition pannenset heb je de beste goedkope pannenset onder de 100,- euro en tegelijk ook de beste koop in het goedkopere segment. Dat komt mede door dat deze set hoog scoort op kwaliteit in combinatie met gemak voor een betaalbare prijs. Daarnaast zijn de pannen geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie en oven. Je bent tevens verzekerd van kwalitatief roestvrij staal, waar Tefal vijf jaar garantie op geeft.

Glazen deksels, maatverdeling in de pannen en een goede verdeling met verschillende groottes zorgen ervoor dat je genoeg gemak zal ervaren. Kook je op gas dan kunnen de grepen heet worden. Op inductie zal je daar minder snel last van krijgen. Wel een paar aandachtspunten: De glazen deksels zijn niet geschikt voor in de oven en hoewel de pannen in de vaatwasser kunnen, zal je merken dat met de hand afwassen de pannen mooier blijven. Hoe dan ook heb je in deze prijsklasse weinig betere pannen.

Inhoud

 • Steelpan Ø 16
 • Kookpan Ø 16 + deksel
 • Kookpan Ø 20 + deksel
 • Kookpan Ø 24 + deksel

Pluspunten en minpunten

✅ Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

✅ Kwaliteit in combinatie met gebruiksgemak

❌ Duurzaamheid afhankelijk van afwassen

Verkrijgbaar bij


Primecook Giulia (14-delig)

Beste keuze anti-aanbakpannenset

beste anti-aanbak pannen

Het Italiaanse merk Primecook heeft met hun gepatenteerde gifvrije anti-aanbak een duurzame pannenserie ontwikkeld voor kookliefhebbers die op een gezonde manier willen koken en tegelijkertijd de voordelen van slijtvaste anti-aanbakpannen waarderen. Het ideale aan de pannen van Primecook is dat niet alleen de bakpannen voorzien zijn van de anti-aanbaklaag, maar ook de kookpannen. En dat is handig, want bijvoorbeeld een uitje aanfruiten, vlees en kip aanbakken, alvorens je het wilt zachtjes gaar laten smoren, wordt daarmee makkelijk gemaakt, omdat niets aankoekt.

De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Verder zijn de pannen voorzien van siliconen handgrepen, zodat de grepen koel blijven. Daarnaast krijg je er glazen deksels bij, waardoor je het kookproces in de gaten kunt houden. Net als bij Tefal wordt aangeraden de pannen met de hand af te wassen, hoewel ze wel in de vaatwasser kunnen. Afwassen met de hand is daarentegen eenvoudig, omdat er geen etensresten aankoeken en de pannen relatief wegen.

Is de samenstelling van de Giulia net niet wat je zoekt? Wellicht dat er andere pannensets zijn die meer bij je behoefte passen, zoals de Primecook Veronica met vier verschillende pannen.

Meer informatie vind je op de eigen website van Primecook. Eveneens verkrijgbaar bij de betrouwbare webwinkels.

Inhoud

 • Steelpan Ø 20 cm + glazen deksel
 • Kookpan Ø 24 + deksel glazen deksel
 • Braadpan / hapjespan Ø 28 cm + glazen deksel
 • Koekenpan Ø 24 cm
 • Koekenpan Ø 28 cm
 • 6 diverse duurzame keukengerei

Pluspunten en minpunten

✅ Gifvrije gepatenteerde anti-aanbaklaag

✅ Duurzaam + veel gebruiksgemak

❌ Duurzaamheid afhankelijk van afwassen

Verkrijgbaar bij


Oude pannen controleren: hoe weet je of je oude pannen geschikt zijn voor inductie?

Je oude pannen zijn geschikt voor inductie als de de bodem magnetisch is en als de bodem vlak is.

Dit is van belang omdat inductie werkt via een magnetisch veld tussen de pannen en de kookplaat. Kort gezegd: is de bodem niet magnetisch dan ontstaat er geen magnetische werking. En daarbij: is de bodem wel magnetisch, maar niet vlak dan raakt de bodem de inductieplaat niet en zal de kookplaat niet warm worden. Dat zal alleen gebeuren wanneer de bodem vlak is en de kookplaat volledig raakt.

Door jarenlang op gas gekookt te hebben, kan de bodem van de pannen een bolling hebben gekregen, waardoor het niet volledig inductiekookplaat zal raken. Daardoor zal de kookplaat niet aan gaan en zal het eten niet opgewarmd worden. Daarnaast kan een vervormde bodem krassen veroorzaken op de nieuwe inductiekookplaat. Om die reden moet de bodem vlak zijn.

Je oude pannen controleren

Je oude pannen controleer je snel en makkelijk met het volgende stappenplan:

 1. De magneet check

  Met een magneetje controleer je eenvoudig of de bodem een magnetische werking heeft. Neem een magneet en plaats het op de bodem van de pan. Blijft de magneet kleven dan weet je dat de bodem magnetisch is.

 2. Bodem check

  De volgende stap is nagaan of de bodem vlak is. Dat kan op twee manieren:
  – Houd de pan horizontaal op ooghoogte en kijk of de bodem vlak is. Zie je een bolling of andere vervorming dan is de pan niet geschikt.
  – Soms zie je het niet direct, omdat de bolling te klein is. Het is dan verstandig om een dubbele check te doen met een liniaal. Houd de liniaal tegen de bodem van de pan. Zie je ruimte tussen de boden en de liniaal, dan is de pan vervormd en is die niet geschikt.

 3. Anti-krastest check

  Voor het testen op krassen, pak je een oude krant. Leg de pan op de krant en beweeg het op en neer. Blijft de krant heel, dan zal de pan geen krassen veroorzaken. Scheurt de krant daarentegen kapot dan is de pan niet geschikt en zal het krassen veroorzaken.

 4. Pan-wordt-warm-op-de-plaat check

  Dan is het nu tijd om te checken of de pannen warm worden. Het kan even duren voordat de pan verwarmd wordt. Voeg een klein laagje water in de pan. Zet vervolgens de pan op de plaat en doe de plaat aan. Gebeurt er niets dan is de pan niet geschikt. Duurt het toch een poosje voordat de pan verwarmd dan is geleiding van warmte niet goed. In dat geval is het aan jezelf te bepalen of de tijd acceptabel is.

  Met nieuwe goede inductiepannen zal je merken de geleiding van warmte juist erg goed is waardoor het eten sneller warm wordt en daarmee het kookproces sneller gaat, wat ten goede komt voor je energieverbruik.

Goede Pannenmerken voor inductiepannen (van A-Z)

Beste Primecook pannen

Onderstaande merken bieden pannen aan die geschikt zijn voor inductie. Op alfabetische volgorde staan ze aangegeven. Volg je een van deze links dan vind je een greep van pannen voor inductie gesorteerd op merknaam.

 • BK
 • Demeyere
 • Ducq
 • Fissler
 • Le Creuset
 • Primecook
 • Sola
 • Tefal
 • WMF
 • Zwilling

Functioneel, elegantie en design

Al deze pannenmerken hebben een ruim aanbod en verschillende series wat betreft inductiepannen.

Tefal en Sola maken betaalbare pannen die functioneel zijn, zonder daarbij aan kwaliteit in te leveren. Deze pannen kies je wanneer functionaliteit en prijs de prioriteit heeft.

Robuust of elegant?

BK, en WMF zitten met hun inductiepannen in het middensegment en bieden topkwaliteit, veel gebruiksgemak, innovatieve eigenschappen en bijzonder design. Koken wordt hiermee naar een next level gebracht. Vind je dit alles belangrijk dan weet je dat daar een prijskaartje aan hangt.

Ook Demeyere en Zwilling tref je aan in het middensegment, maar kies je eerder voor de klassieke look dan voor innovatieve eigenschappen. Deze pannen zien er gegarandeerd goed uit op je nieuwe inductiekookplaat. En daarnaast zal je door de goede geleiding van warmte ervaren dat koken eenvoudiger en aangenamer wordt.

In het hogere segment tref je DUCQ, Le Creuset en Fissler. Deze pannen zijn hoogwaardig afgewerkt op het het gebied van kwaliteit, functionaliteit en design. Pannen waarmee je graag kookt en die je graag ziet in een high-end afgewerkte keuken. Heeft high-end je voorkeur dan kies je bij uitstek voor een inductie pannenset van deze merken.

Goedkope inductiepannen

Wat betreft goedkope inductiepannen zou ik aanraden om te kijken naar pannen van een bekende merk of bekende winkel.

Dit omdat ik regelmatig negatieve recensies voorbij zie komen, waarbij onbekende merken slecht uit de bus komen.

In de top 10 lijst van beste inductiepannen is tenminste één goedkope inductiepannenset opgenomen. Wil  je meer goedkope inductiepannen vergelijken dan ben je het beste af met de pannen van Tefal en Sola.

Ook kun je een kijkje nemen op onze pagina met goedkope pannensets waar je pannensets tot 100,- euro kunt vergelijken .

Veelgestelde vragen

Wat zijn goede pannen voor inductie?

De bodem van de pannen moeten magnetisch zijn. Daarnaast heeft materiaal dat warmte goed geleid de voorkeur. Dat zorgt ervoor dat gerechten sneller warm worden.

Kunnen inductie pannen op gas?

Ja, zo goed als alle pannen voor inductie zijn geschikt voor gas. Ook nadat je ze op inductie gebruikt hebt.

Hoe controleer je of je oude pannen geschikt zijn voor inductie?

Als eerst check je met een magneet of de pannen magnetisch zijn. Daarna check je de bodem of die vlak is. Dat kun je doen door er een liniaal tegenaan te leggen.

Samenvatting beste inductiepannen

Wanneer je op een inductieplaat gaat koken, heb je niet altijd nieuwe inductiepannen nodig. Soms zijn ze prima geschikt voor inductie.

Belangrijk is dat de bodem voorzien is van een magnetisch vlak en dat de bodem niet krom is getrokken door de vlammen van je gasfornuis.

Kom je tot conclusie dat je nieuwe inductiepannen moet kopen dan krijg je met deze koopgids een goed overzicht met een top 10 van losse pannen en complete pannensets.

Alle inductiepannen bekijken?

Bekijk voor actuele aanbiedingen de actiepagina

Bekijk de beste deals >

Meer lezen?