Beste RVS pannenset van 2024

Top 10 Overzicht van RVS Pannen

Dit is het overzicht van de beste RVS pannenset van 2024.

Pannen van roestvrij staal uitzoeken voor je nieuwe keuken? Of stap je over van gas naar inductie? Welke reden je ook hebt, pannen van roestvrij staal zien er mooi uit en kies je voor kwaliteit dan weet je dat ze lang meegaan.

Wat dat betreft komen de Le Creuset Magnetik RVS kookpannen met levenslange garantie als beste uit de bus.

Kom je wat vaker op deze website dan weet je dat ik net als jij een kookliefhebber ben en duurzaamheid een belangrijke factor vind.

Alleen, welke pannenset moet je dan uitzoeken uit al die  verschillende mogelijkheden?

Om het uitzoekwerk wat gemakkelijker te maken, vind je hier een top 10 lijst van roestvrijstalen pannen.

Top 10 overzicht beste RVS  pannenset

 1. Tefal Duetto Pannenset – 4 of 5 delige kookset – Beste koop basisklasse
 2. Le Creuset Magnetik RVS kookpan 18cm / 20cm / 24cm + lage kookpan 20cm + steelpan 16cm – Klassiek design i.c.m. beste kwaliteit
 3. LE CREUSET – RVS Plus – Pannenset 5-delig – Beste kwaliteit i.c.m. beste samenstelling
 4. Demeyere Classic Pannenset – 5 delig – RVS – Uitstekende starter set
 5. WMF Function 4 pannenset 5-delig – Met stoominzet – RVS – Beste combi modern design en gebruiksgemak
 6. Zwilling Passion – Pannenset – 5-Delig – Elegantie i.c.m. kwaliteit
 7. Sola 5 delige pannenset Juvia Beste Sola RVS pannenset
 8. BK Excellent Pannenset – 6 delig – Inductie – Degelijk en duurzaam roestvrij staal
 9. WMF Mini Pannenset – 5-delig – RVS – Beste RVS pannenset voor eenpersoons huishoudens
 10. BK Q-linair Master Glas Pannenset – 5-delig – Veilig afgietsysteem – Beste prijs-kwaliteit topklasse

Beste RVS pannenset 2024

De RVS pannen die opgenomen zijn in de top 10 lijst hebben allemaal gemeen dat ze hoog scoren op duurzaamheid. Dat betekent dat de pannen lang meegaan tot enkele tientallen jaren, wanneer je ze goed onderhoudt.

De pannensets zijn naast dat ze vervaardigd zijn uit duurzaam roestvrij staal en lang meegaan ook uitgekozen op basis van gebruiksgemak en positieve ervaringen.

De pan die je kiest zal veelal een kwestie van smaak en voorkeuren zijn.

Klein aandachtspuntje vooraf: in de top 10 RVS Pannensets vind je geen gecombineerde sets of pannenkoekensets. Als je ook bakpannen zoekt, kun je het beste onze speciale pagina daarvoor bekijken.

RVS Pannen vergelijken

#8 BK Excellent Pannenset 5-delig Degelijk en duurzaam roestvrij staal

Geschikt voor inductie | Prima basis set
De beste pannenset is de 5-delige BK Excellent pannenset. Ze bestaat uit een goede mix van kookpannen met hoogwaardige materialen. &hellip; <a href="https://bestekeukenhulp.nl/producten/bk-excellent-pannenset-5-delig/">Verder</a>

Tefal Duetto Pannenset – 4 en 5-delige kookset

Met de Tefal Duetto RVS pannenset heb je de beste koop in de basisklasse, met name door een zeer uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Met 10 jaar garantie mag je er op vertrouwen dat je kwaliteit in huis haalt met daarbij een hoop gebruiksgemak. De pannen zijn voorzien van een afgietsysteem, waarmee je eenvoudig het vocht afgiet. Daarnaast hebben ze glazen deksels waardoor je het eten in gaten houdt, zonder dat je de deksel eraf hoeft te halen. Buiten dat zijn ze geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. Daarmee is het tegelijkertijd een goede pannenset voor inductie. Het enige waar je zou over kunnen vallen is dat de grepen warm worden en dat de deksels niet vastklikken.

De 4 delige pannenset bestaat uit:

 • Kookpan Ø 16 + deksel
 • Kookpan Ø 20 + deksel
 • Kookpan Ø 24 + deksel
 • Steelpan Ø 16 + deksel

Wanneer je behoefte hebt aan een soeppan dan krijg je bij bol.com een soeppan Ø 22 + deksel bij de 5-delige set erbij. Zou je voorkeur hebben om de set samen met een koekenpan te kopen, dan vind je die in een 5-delige set bij Coolblue.

Pluspunten en minpunten

✅ Prijs-kwaliteitsverhouding

✅ Gebruiksgemak

❌ Geen koudgrepen

Verkrijgbaar bij


Le Creuset Magnetik RVS kookpan 18cm / 20cm / 24cm + lage kookpan 20cm + steelpan 16cm

De Le Creuset Magnetik RVS is een set uit de topklasse waar je geheel terecht iets van mag verwachten. Een voorbeeld is dat je met deze set levenslang verzekerd bent van duurzaam roestvrij staal gecombineerd met een klassiek design. Door de opbouw van drie lagen geleid de warmte snel en gelijkmatig door de pannen, waardoor het eten snel opgewarmd wordt en bereid kan worden. Daarnaast zijn de pannen zeer geschikt voor inductie. Overigens zijn deze pannen geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief oven. Doordat de binnenkant gepolijst is, zijn de pannen goed schoon te maken. Ze kunnen in de vaatwasser, alleen is de kans dat ze wat dof worden. De hendel aan de steelpan is een prettige bijkomstigheid wat het gemak vergroot. De prijs zou je wat af kunnen schrikken, tegelijkertijd haal je met deze set veel kwaliteit in huis, waar je lang plezier van hebt. Het enige waar je met deze pannen rekening zou kunnen houden is dat de grepen warm worden. Al met al een mooie pannenset, waarbij er ook aanvullend losse pannen te verkrijgen zijn zoals een pasta pan en hapjespan in deze serie, waarmee je een mooi geheel krijgt.

Inhoud:

 • Magnetik Kookpan Ø 18cm + RVS deksel (2,3 liter)
 • Magnetik Kookpan Ø 20 cm + RVS deksel (4 liter)
 • Magnetik Kookpan Ø 24 cm + RVS deksel (6 liter)
 • Magnetik Lage Kookpan Ø 20 cm + RVS deksel (4 liter)
 • Magnetik Steelpan Ø 16 cm + RVS deksel (1,9 liter)

Pluspunten en minpunten

✅ Kwaliteit RVS met levenslange garantie

✅ Mooi klassiek design

❌ Pannen worden dof in de vaatwasser

Verkrijgbaar bij


LE CREUSET – RVS Plus – Pannenset 5-delig

Ook met de Le Creuset RVS Plus pannenset haal je de beste kwaliteit in huis. Wat deze pannenset kenmerkt, is het moderne design in combinatie met kwalitatief goed RVS. Daarnaast heb je een goed uitgekiende set waarbij een braadpan niet ontbreekt. Wat dat betreft is dat voor mij de beste samenstelling om deze top 10 van RVS pannen. De pannen kunnen in de oven en zijn bovendien geschikt voor inductie. Een hele fraaie set, waarbij enig gebruiksgemak ontbreekt zoals glazen deksels en een afgietsysteem. Heb je daar geen behoefte aan, dan haal je met deze pan uiteraard door de kwaliteit hele goede pannen in huis, waarbij je gegarandeerd lang kookplezier van hebt.

Inhoud

 • steelpan, 16 cm
 • braadpan, 20 cm
 • kookpan, 18 cm
 • kookpan, 20 cm
 • kookpan, 24 cm

Pluspunten en minpunten

✅ Kwaliteit RVS met levenslange garantie

✅ Modern design

❌ Geen afgietsysteem

Verkrijgbaar bij


Demeyere Classic Pannenset – 5 delig – RVS

Met de Demeyere Classis RVS Pannenset heb je een uitstekende set om mee te starten. Met een middenklasse bouwkwaliteit ben je verzekerd dat je pannen van kwaliteit in huis haalt. De pannen hebben een eenvoudig en klassiek uiterlijk, maar zijn voorzien van een aantal praktische gemakken. Denk bijvoorbeeld aan dat de pannen geschikt voor in de over en op inductie koken. En daarbij is aan hygiëne ook gedacht door er voor te zorgen dat er geen etensresten achter de grepen kan komen. De pannen kun je daarom gerust in de vaatwasser wassen. Je zou mogelijk de grepen te groot vinden, waardoor het onhandig in je kast kan zijn. Wat samenstelling betreft vind ik de 5-delige wat minder ideaal vanwege dat je twee grote pannen krijgt. De 4-delige set is dan net wat optimaler samengesteld. Maar heel veel meer dan dat valt er niet op aan te merken.

Inhoud

 • Steelpan 16 cm: 1,5 l
 • Kookpot 20 cm : 3 l
 • Kookpot 16 cm : 2 l
 • Soep/kookpot 20 cm : 4 l
 • Soep/kookpot 24 cm : 7 l
 • Inclusief RVS deksels

Je kunt ook voor de 4-delige set gaan:

 • kookpan van Ø18cm
 • kookpan van Ø20cm
 • hoge kookpan van Ø24cm.
 • steelpan van Ø18cm
 • Inclusief drie RVS deksels

Pluspunten en minpunten

✅ Kwaliteit RVS met 10 jaar garantie

✅ Praktisch gemak

❌ Samenstelling 5-delige set

Verkrijgbaar bij


WMF Function 4 pannenset 5-delig – Met stoominzet – RVS

WMF blinkt uit in het combineren van design, innovatie, gebruiksgemak en kwaliteit. Net zoals de WMF Function 4 serie is dat niet anders. Met deze roestvrijstalen pannen heb je een trendy design, vier pannen van verschillende groottes en een stoominzet. Deze pannenset is al eerder opgenomen in het overzicht beste pannenset en dat is niet voor niets. Een slim afgietsysteem, glazen deksels en koudgrepen verhogen het kookgenot. De pannen zijn geschikt voor alle warmte bronnen, waaronder inductie en kunnen tevens in de oven. Met de gepatenteerde Cromargan staal ben je verzekerd van duurzaam 18/11 roestvrijstaal. Ook heeft WMF met de zogenaamde TransTherm een patent op de speciale bodem. Hiermee wordt de warmte snel en gelijkmatig verdeeld over de gehele pan. Daarnaast wordt de warmte voor langere tijd opgeslagen, waardoor het fornuis omlaag gezet worden. Dat betekent dat je energiebesparend kookt. Het enige is dat als je op gas de grepen warm kunnen worden. Dit komt door de warmte van vlammen die aan de zijkant omhoog gaan. De pannen zijn verkrijgbaar in een versie als deze of in een versie met een rode rand. Daarnaast is de set te verkrijgen in een wisselende samenstelling, zowel bij bol.com als bij Coolblue.

Inhoud in dit overzicht

 • 1 hoge kookpan 16 cm, inhoud 1,9 liter. Ideaal voor kookplaten van 14 cm.
 • 1 hoge kookpan 20 cm, inhoud 3,9 liter. Ideaal voor kookplaten van 18 cm.
 • 1 hoge kookpan 24 cm, inhoud 5,7 liter. Ideaal voor kookplaten van 22 cm.
 • 1 Steelpan 16 cm, inhoud 1,5 liter. Ideaal voor kookplaten van 14 cm.
 • 1 stoominzet 20 cm.

Pluspunten en minpunten

✅ Innovatief en trendy design

✅ Gebruiksgemak

❌ Grepen kunnen warm worden op gas

Verkrijgbaar bij


Zwilling Passion – Pannenset – 5-Delig

Met de Zwilling Passion RVS pannenset haal je elegantie voor een betaalbare prijs in huis. Behalve elegantie kun je ook kwaliteit en een aantal praktische eigenschappen verwachten. Bijvoorbeeld: de handvaten blijven koel, de pannen zijn eenvoudig te reinigen en zijn voorzien van literaanduiding. Een schenkrand maakt het verder af en je kunt met deze pannen op elke warmtebron koken. Een nadeel zou kunnen zijn dat je glazen deksel mist. Tegelijkertijd kies je met deze pannenset bewust voor roestvrij stalen deksels. Kortom, met deze pannenset heb je een goede koop.

Inhoud

 • een steelpan Ø 16 cm
 • een lage kookpan met deksel Ø 20 cm
 • 3 kookpannen met deksel van Ø 16, 20 en 24 cm

Pluspunten en minpunten

✅ Elegant design met gebruiksgemak

✅ Uitstekende Prijs-kwaliteitsverhouding

❌ Geen glazen deksels

Verkrijgbaar bij


Sola 5 delige pannenset Juvia

De Sola RVS Pannenset Juvia is een pannenset uit het topsegment. Het heeft een zwaardere kwaliteit met een stijlvolle afwerking en is tegelijkertijd uitgevoerd in de beste staalkwaliteit. Deze pannenset scoort hoog op trendy en robuust design, kwaliteit en praktisch gebruik wat het voor nog meer kookplezier zorgt. Een duidelijk voorbeeld is het afgietsysteem, waarmee je het kookvocht afgiet zonder de deksel af te halen. De pannen zijn verder uitgevoerd met koudgrepen en is door een stevige bodem geschikt voor de meeste warmtebronnen, waaronder inductie. Het enige aan deze set is dat de steelpan en kleinste kookpan dezelfde inhoud hebben. En zoek je een pannenset wat geschikt is voor de oven dan zijn deze pannen niet geschikt. Dat maakt deze set wat minder optimaal ten opzichte van de andere pannen in dit overzicht. Wel heb je een goede prijs-kwaliteit verhouding voor een pan uit het topsegment.

Inhoud

 • Steelpan met deksel: inhoud 1,5 liter, diameter 16 cm
 • Kookpan met deksel: inhoud 1,5 liter, diameter 16 cm
 • Kookpan met deksel: inhoud 2 liter, diameter 18 cm
 • Kookpan met deksel: inhoud 3 liter, diameter 20 cm
 • Kookpan met deksel: inhoud 5,5 liter, diameter 24 cm

Pluspunten en minpunten

✅ Modern design met veel gebruiksgemak

✅ Goede  Prijs-kwaliteitsverhouding

❌ Samenstelling niet optimaal

Verkrijgbaar bij


BK Excellent Pannenset

De BK Excellent RVS pannenset is een set waarmee je degelijkheid in huis haalt. Je hebt er een prima basis set mee van goede kwaliteit. Glazen deksels die stootvast zijn, pannen die tegen een stootje kunnen en die in de vaatwasser kunnen. Als praktisch gebruik belangrijk voor je is, dan kom je met deze pannenset voor dagelijks gebruik een heel eind. Het enige aan deze rvs pannen is dat de grepen warm worden. In dit overzicht tonen wij de 5-delige set, maar je kunt deze rvs pannenset ook in een 4-delige set aanschaffen.

Inhoud

 • Steelpan 16 cm
 • Kookpan 16 cm
 • Kookpan 18 cm
 • Kookpan 20 cm
 • Soeppan 24 cm

Pluspunten en minpunten

✅ Degelijk en sterk materiaal

✅ Praktisch voor dagelijks gebruik

❌ Grepen worden warm

Verkrijgbaar bij


WMF Mini Pannenset – 5-delig – RVS

Met de WMF Mini Pannenset heb je stijlvolle roestvrijstalen pannen die specifiek gericht zijn op eenpersoons of maximaal tweepersoons huishoudens. Het formaat van de pannen is gericht op het bereiden van kleine porties. De pannenset is geschikt om op inductie te koken en daarnaast kunnen ze in de vaatwasser. Verder zijn de pannen ideaal om kliekjes op te warmen. Het enige is dat je bij visite al snel niet genoeg hebt aan deze pannen. Als dat niet van toepassing is dan kun je met deze pannen een hoop kookplezier beleven.

Inhoud

 • Kookpan laag met diameter 14 & 16cm
 • Kookpan hoog met diameter 12 & 14cm
 • Sauspan met diameter 14cm

Pluspunten en minpunten

✅ Degelijk materiaal

✅ Praktisch voor dagelijks gebruik

❌ Te klein voor visite

Verkrijgbaar bij


BK Q-linair Master Glas Pannenset – 5-delig – Veilig afgietsysteem

De BK Q-linair Master Glas Pannenset RVS vind je terug in diverse top 10 lijsten. Ook bij de BesteKeukenhulp.nl zie je ze op bijna elke overzicht verschijnen, zoals onze pagina met de beste pannensets.

Ze hebben weliswaar niet de elegante of klassieke look van Le Creuset of Zwilling en ook niet de trendy look van een WMF pannenset. Ten opzichte van die sets zien ze er eenvoudig uit.

Wel scoren de pannen hoog op het gebruiksgemak en kwaliteit. De RVS pannen hebben een bouwkwaliteit topklasse en hebben een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Duurzaam RVS, een slim afgietsysteem, deksels die vastklikken, geen pannen meer die rammelen. En daarbij zeer geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen. Daarnaast hebben ze literaanduiding en zijn ze stapelbaar, zodat je ruimte bespaart.

Inhoud

 • Ø16 cm steelpan
 • Ø16 cm kookpan
 • Ø18 cm kookpan
 • Ø 20 cm kookpan
 • Ø 24 cm kookpan

Pluspunten en minpunten

✅ Beste Prijs-kwaliteitsverhouding topklasse

✅ 15 jaar garantie

❌ Eenvoudig uiterlijk

Verkrijgbaar bij


Wat is RVS?

RVS wordt in de volksmond roestvrij staal genoemd, wat echter niet de juiste benaming is. Roestvast staal is de juiste term.

RVS moet voldoen aan een bepaalde samenstelling. Anders mag het geen RVS genoemd worden. RVS bevat bijvoorbeeld niet meer dan 1,2% koolstof en minimaal 11% chroom.

Alleen in deze samenstelling is het staal ook écht roestvast. Daarnaast zorgen molybdeen, titanium, nikkel en mangaan voor een nog roestvaster staal.

RVS is niet helemaal vrij van roest. Er is een roest laagje op het metaal aanwezig, een dunne oxide laag. Deze oxide laag is niet zichtbaar en werkt als een beschermlaag. Het voorkomt het roesten en beschermt het staal van invloeden van buitenaf.

Waarom RVS?

RVS is een van de meest gebruikte materialen voor pannen. Dit komt omdat RVS relatief goedkoop is, weinig onderhoud nodig heeft en goed tegen zuren kan.

Wanneer de oxide laag wordt beschadigd,  zal het zichzelf weer herstellen. Kleine beschadigingen, zoals krassen, roesten weer dicht en daarmee is de roestvaste laag hersteld.

Dit maakt RVS tot een sterk, slijtvast materiaal. En dat maakt dat RVS pannen ook in de vaatwasser gereinigd kunnen worden.

Is RVS geschikt voor inductie?

Een kwalitatief goede RVS pan is geschikt voor inductie.

Alleen gaat in de basis nikkel de magnetische werking van RVS tegen. Daarnaast geleidt RVS de warmte door een pan niet goed.

Om die reden wordt bij kwalitatief goede pannen de bodem opgebouwd uit verschillende lagen met warmte geleidende stoffen, waardoor de pannen geschikt voor inductie zijn.

Bij een RVS inductie pan is het belangrijk dat je voor een dikke bodem kiest, zodat een optimale warmtegeleiding wordt gerealiseerd.

Welke merken hebben de beste RVS pannensets?

Alle merken in deze top 10 hebben een pannenset die net wat beter scoort door hun unieke eigenschappen. Van die pannen mag je uitstekend RVS verwachten.

De volgende merken zijn opgenomen:

 • BK
 • Demeyere
 • Le Creuset
 • Sola
 • Tefal
 • WMF
 • Zwilling

Hoe maak je RVS pannen schoon?

Er zijn verschillende manieren om RVS pannen schoon te maken en schoon te houden.

Samenvatting

RVS pannen zien er mooi, eigentijds en tijdloos uit. Afhankelijk van je smaak kies je voor een meer klassieke, trendy of degelijke uitstraling. Van roestvrijstalen pannen mag je duurzaamheid verwachten omdat RVS sterk en roestvast is. Voor RVS pannen kun je terecht bij de bekende webshops. De beste RVS pannensets vind je in deze top 10. Wil je er wat bakpannen bij dan kun je het beste enkele gerelateerde artikelen raadplegen.

Gerelateerde artikelen

Meer lezen: