Beste zwarte pannenset (Top 10 Overzicht)

Koopgids 2024: Best beoordeelde zwarte pannen

De beste zwarte pannenset vind je in een Top 10 overzicht op deze pagina.

Lekker koken in goede èn mooie pannen? Zowel de maag als het oog wilt wat. Zwarte pannen voldoen wat dat betreft daaraan, want zwart heeft een mooie uitstraling en het staat mooi op het aanrecht.

De WMF FusionTec Functional Pannenset scoort in dat opzicht het beste op design in combinatie met gebruiksgemak en kwaliteit.

Zoek je kookpannen voor inductie, bakpannen of een combinatie van beide? Zoveel keuze en zoveel opties.

Daarom, om je op weg te helpen heb ik er tien voor je op een rij gezet.

Top 10 Beste Zwarte Pannenset

 1. WMF FusionTec Functional Pannenset 4-delig (Beste design i.c.m. met gebruiksgemak en kwaliteit)
 2. BK BK Q-linair Master Black Kookpannenset (Beste koop algemeen)
 3. WMF FUSIONTEC Mineral pannenset 4-delig –  braden, koken, stoven en bakken (Beste kwaliteit rvs)
 4. Le Creuset Anti-aanbak set van 3 steelpannen (Beste zwarte steelpannenset)
 5. Tefal Unlimited Pannenset 3-delig (Beste koop zwarte bakpannenset)
 6. GreenPan Brussels Koekenpannenset (Beste keramische bakpannen)
 7. BK Flow Cool Glas Kookpannenset – 4 delig – Zwart (Beste praktische pannenset)
 8. BK Easy Induction Ceramic Koekenpannenset (Beste bakpannen voor inductie)
 9. GreenPan Memphis Keramische Pannenset (Beste basis pannenset)
 10. ISENVI Victoria Forged Chef Deluxe Pannenset 7 delig (goedkoopste gemengde pannenset)

Overzicht zwarte pannenset

De pannen in het overzicht scoren hoog op uiterlijk in combinatie met functionaliteit en gebruiksgemak. Van de beste zwarte pannenset mag je immers meer verwachten dan de kleur van de pannen.

Daarnaast zijn de zwarte pannen in dit overzicht allen geschikt voor koken en bakken op een inductiekookplaat. Daarmee zijn het tegelijkertijd zwarte inductiepannen.

WMF FusionTec Functional Pannenset zwart 4-delig

Wanneer je design kunt waarderen met daarbij kwalitatief goed materiaal en gebruiksgemak dan heb je met de WMF FusionTec Functional Pannenset de beste pannenset.

Het uiterlijk is een kwestie van smaak, maar over de kwaliteit valt niet te twisten. De pan is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en WMF geeft zelfs 30 jaar garantie.

De set bevat drie kookpannen en een steelpan, elk met een verschillende inhoud. Hiermee kun je zowel grote gerechten bereiden als de wat kleinere. Het bereiden kan op alle warmtebronnen, inclusief inductie en in de oven tot 250°C.

De glazen deksels om het eten in de gaten te kunnen houden, een slim afgietsysteem en holle handgrepen zorgen voor genoeg gebruiksgemak, waardoor je nog meer kookplezier kunt ervaren.

Enige aan deze zwarte pannenset is dat de pannen niet stapelbaar zijn, wat niet handig is als je er de ruimte niet voor hebt. Daarnaast zijn ze zwaar. Dus als dat iets is om rekening mee te houden dan heb je aan lichtere pannen wellicht een betere keuze.

Plus- en minpunten

✅Fraai uiterlijk

✅ Kwaliteit

✅ Functionaliteit

❌ Niet stapelbaar

Verkrijgbaar bij


BK Q-linair Master Black (Glas) Kookpannenset – 5 delig – Veilig afgietsysteem

Met de BK Q-Linair Master (Glas) Black kookpannenset heb je vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding de beste koop.

Wat kwaliteit en duurzaamheid betreft hoef je bij deze pannen niet te twijfelen. BK staat er bekend om: hun pannen gaan doorgaans tientallen jaren mee. Deze set heeft een bouwklasse topklasse en dat zie je ook terug met een fabrieksgarantie van 15 jaar.

Verder heeft deze zwarte pannenset alles wat je handig zou kunnen vinden, zoals: een handig afgietsysteem, stevige grepen, liter aanduiding in de pan, de geschiktheid voor alle warmtebronnen inclusief inductie en bereiding in de oven. De pannen mogen in de vaatwasser afgewassen worden en zijn prima stapelbaar.

Enige aandachtspunt: de grepen kunnen heet worden, ondanks dat ze hoog geplaatst zijn. Dit zal je met name op een gasfornuis ervaren. Kook je op inductie dan speelt dit niet.

Plus- en minpunten

✅ Prijs-kwaliteitsverhouding

✅ Gebruiksgemak

✅ Kwaliteit

❌Grepen worden warm

Verkrijgbaar bij


WMF FUSIONTEC Mineral pannenset 4-delig

Duurzaam, veelzijdig, chique design passen het beste als omschrijving. Minder innovatief als als de FusionTec Functional, maar vervaardigd met hetzelfde duurzame staal. Dat betekent dat je met deze pannenset verzekerd bent van langdurig kookgenot. Omdat deze zwarte pannenset zich vooral focust op duurzaamheid en functionaliteit komt ze als beste uit de bus op het gebied van materiaal. Kies je deze pannenset dan kies je voor kwaliteit.

Plus- en minpunten

✅Kwaliteit

✅Veelzijdig

✅Design

❌Gewicht

Verkrijgbaar bij


Le Creuset Anti-aanbak set van 3 steelpannen en glazen deksels

Met deze  zwarte pannenset haal je de beste steelpannen in huis. Behalve de gegarandeerde kwaliteit van Le Creuset heb je door de antiaanbaklaag ook een hoop gebruiksgemak. Gerechten blijven niet kleven aan de bodem en door de verschillende groottes kun je pannen net zo eenvoudig gebruiken als kookpannen. Kook je veelal kleine porties dan kun je met deze pan goed uit de voeten. Rijst, pasta’s, sauzen koken en het aanfruiten van groentes is een koud kunstje. En daarnaast til je met de extra hendels eenvoudig de pannen op. Aan deze kwalitatieve veelzijdigheid hangt echter wel een aardig prijskaartje, wat voor een steelpan misschien net buiten verhouding ligt.

De steelpannen zijn tevens verkrijgbaar in een andere samenstelling met twee koekenpannen, een hapjespan en een grote kookpan.

Plus- en minpunten

✅Kwaliteit

✅Levenslange garantie

✅Veelzijdigheid

❌Prijs

Verkrijgbaar bij


Tefal Unlimited Pannenset 3-delig

Met de Tefal Unlimited pannenset haal je drie bakpannen in huis waar je veel bakplezier aan gaat beleven. Je krijgt 2 koekenpannen van verschillende groottes en een wokpan. Hij scoort als beste koop in deze top 10 door de beste prijs-kwaliteit verhouding in combinatie met gebruiksgemak en functionaliteit. Daarnaast is het materiaal degelijk en het gebruik is aangenaam. De handvaten liggen goed in de hand en de pannen zijn niet zwaar. Wat prijs betreft zijn het niet de goedkoopste, maar zet je het af tegen de kwaliteit en gebruiksgemak dan heb je met deze pannenset ook zeker niet de duurste set. Ze missen echter wel wat allure en zien er degelijk uit. Deze pannen koop je dan ook vooral voor de functionaliteit.

Plus- en minpunten

✅Goede kwaliteit

✅Prijs-kwaliteit

✅ Ideale combi met verschillende bakpannen

❌Eenvoudige uiterlijk

Verkrijgbaar bij


GreenPan Brussels Keramische Koekenpannenset 3-delig

Heb je meer interesse in een PFAS keramische baklaag? Dan heb je met GreenPan Torino de beste zwarte pannenset met een keramische baklaag. GreenPan staat bekend om duurzaamheid, milieu bewust en gezond koken, met daarbij gebruiksgemak. Daarmee richten zij zich op kookliefhebbers die dit belangrijk vinden.

Belangrijkste criteria om als beste in de top 10 te komen is dat de pannen daadwerkelijk zo duurzaam en groen zijn als dat ze beweren.

Wat GreenPan betreft hoef je daar niet over te twijfelen. Vele tevreden consumenten die  goede beoordelingen achterlaten op diverse webshop geven aan dat je met deze zwarte pannen een goede koop hebt.

Het enige waar je rekening mee kunt houden zijn meer de algemene nadelen van keramische pannen. Bijvoorbeeld dat de pannen lang heet kunnen blijven en ze zijn over het algemeen wat zwaarder.

Plus- en minpunten

✅PFAS vrij

✅Duurzaam materiaal

✅Milieubewust koken

❌Pannen zijn zwaar

Verkrijgbaar bij


BK Flow Cool Glas Kookpannenset – 4 delig – Zwart

Met de BK Flow Cool Glas koop je een zwarte kookpannenset waarbij functionaliteit en gebruiksgemak een hoge prioriteit heeft. Tegelijkertijd koop je kwaliteit, omdat je met BK pannen altijd verzekerd bent van goede rvs pannen.

Om een aantal handigheidjes aan te geven: De pannen zijn goed stapelbaar, waarmee je ruimte bespaart. Ook hebben de pannen een schenktuit en een slim afgietsysteem waarbij je deksels draait om  het vocht af te gieten of de pan af te sluiten. De deksels zijn van glas zodat je deksels op de pannen kunt laten, wanneer je de bereiding in de gaten wilt houden.

De pannen zijn voorzien van koudgrepen, hebben literaanduiding in de pan en ze kunnen in de vaatwasser. Bovendien zijn de pannen geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Het enige is dat je een grote pan mist voor de grotere maaltijden.

Plus- en minpunten

✅ Gebruiksgemak

✅ Functionaliteit

✅ Prijs-kwaliteit verhouding

❌ Een grote pan ontbreekt

Verkrijgbaar bij


BK Easy Induction Ceramic Koekenpannenset

Om het gemis van een koekenpan op te lossen, heb je met deze pannenset een goede keuze. BK mikt met deze set op kookliefhebbers die alle voordelen van een keramische pannen willen en daarnaast ook het gemak zoeken. Met bijvoorbeeld een stevige bodem voorzien van een magnetische laag, waardoor de pan geschikt is voor inductie koken en de kunststof greep waardoor de greep minder heet wordt tijdens het koken.

Als milieuvriendelijkheid belangrijker is dan heb je met de GreenPan Torino de beste optie. Maar voor bakken op inductie scoort deze zwarte pannenset net wat beter.

Het enige is het gewicht. Keramische pannen zijn over het algemeen zwaarder. Als dit een punt is waar je rekening mee moet houden dan zijn keramische pannen wellicht niet geschikt voor je.

Plus- en minpunten

✅ Geschikt voor inductie koken

✅ PFAS vrij

✅ Grepen blijven koel door kunststofgreep

❌ Relatief zwaar

Verkrijgbaar bij


GreenPan Memphis Keramische Pannenset – 5-delig – PFAS-vrij

In deze top 10 komt GreenPan een paar keer terug. En terecht, want met deze zwarte pannenset heb je een hele goede basisset, met name als je keramische pannen zoekt. De set bevat de juiste mix aan kookpannen van verschillende groottes, hebben een glazen deksel en de pannen hebben een schenktuit. Daarnaast zijn de pannen geschikt voor alle warmtebronnen en kunnen in de vaatwasser.

De pannen kunnen in de vaatwasser, maar om de levensduur te bevorderen, wordt dat niet aanbevolen. En als je ze met de hand afwast dan moet je er op letten dat je dat op de juiste manier doet. Dat dat zou een minpunt kunnen zijn.

Plus- en minpunten

✅Gebruiksgemak

✅Milieuvriendelijk

✅Duurzaam

❌Vergt enig onderhoud om duurzaamheid te bevorderen

Verkrijgbaar bij


ISENVI Victoria Forged Chef Deluxe Pannenset 7 delig – RVS grepen

De ISENVI Victoria Forged Chef Deluxe Pannenset 7 delig – RVS grepen koop je wanneer je met een klein budget een gemengde pannenset zoekt. Deze zwarte pannenset kenmerkt zich door de compleetheid van de type pannen die je meekrijgt. Twee kookpannen, een steelpan, een hapjespan, twee koekenpannen en een wokpan. De pannen zien er mooi uit en een prettige bijkomstigheid zijn de glazen deksels waarmee je de gerechten makkelijk in de gaten kunt houden. Als kwaliteit geen prioriteit heeft dan kan je met deze pannen wel een poosje vooruit.

Plus- en minpunten

✅ Complete set

✅ Uiterlijk

❌ Niet de beste kwaliteit

Verkrijgbaar bij


Zijn er speciale aanbiedingen voor zwarte pannensets?

Er zijn regelmatig goede aanbiedingen voor de beste zwarte pannensets. Alleen, via de BesteKeukenhulp zijn er helaas geen lopende aanbiedingen. Wel vind je ze regelmatig bij de bekende webshops als bol.com, Coolblue en Fonq.

Meer zwarte pannen bekijken? Bekijk bij bol.com het volledige assortiment.

Aanbieding voor zwarte pannen?

Bekijk alle pannen bij bol.com

Wat is de beste zwarte pannenset voor inductie?

Zoek je specifiek naar de beste zwarte pannenset voor inductie? Dan heb je met deze top 10 een uitstekend overzicht. Zo goed als alle pannen zijn namelijk geschikt voor inductie koken. Het zijn daarmee goede inductiepannen voor een inductiekookplaat.

Zijn zwarte pannen geschikt voor gas?

En dat geldt ook voor gas. De pannen in dit overzicht zijn geschikt voor alle warmte bronnen.

Kunnen zwarte pannen in de vaatwasser?

Zwarte pannen kunnen in de vaatwasser als de fabrikant dat aangeeft. Echter wordt veelal aanbevolen om de pannen met de hand af te wassen om de duurzaamheid te bevorderen. Je houdt je zwarte pannenset daarmee mooi en ze gaan langer mee.

Welke pannenmerken verkopen de beste zwarte pannensets?

Er zijn aardig wat pannenmerken die zwarte pannensets verkopen. In het overzicht van deze top 10 bijvoorbeeld, komen de volgende merken aan bod:

 • BK
 • WMF
 • Le Creuset
 • Tefal
 • GreenPan
 • Isenvi

Gerelateerde artikelen

Meer zwarte pannensets bekijken?