Beste downdraft pannenset

Top 10 Pannenset voor downdraftsystemen 2024

Wat is de beste downdraft pannenset? Je hebt een kookplaat met een downdraft systeem. Nice! Praktisch en het ziet er mooi uit. En natuurlijk wil je daar dan de speciale downdraft pannen bij hebben, waarbij het dowdraft-systeem maximaal tot uiting komt.

Maar is dat wel nodig? Mogelijk dat je pannen hebt die het nog goed doen op een inductieplaat. Dat wil je wellicht toch eerst uitzoeken. Op de pagina met inductie pannen leg ik uit hoe je dat het beste kunt doen.

En daarnaast: werkt een zogenaamde downdraft pan beter dan een normale pan? Op deze pagina krijg je daar antwoord op.

Ben je genoodzaakt om nieuwe pannen te kopen of vind je simpelweg dat nieuwe pannen toch wat mooier staan op je nieuwe kookplaat met ingebouwde afzuiging dan ben je met een downdraft pannenset wel gelijk klaar.

Na enige onderzoek komt de BK Premium+ pannenset als beste uit de bus.

Een kleine kanttekening hierbij: wat de beste downdraft pannenset voor mij is, kan weliswaar voor jou toch net anders zijn, daarom vind je hier een top 10 overzicht met pannen voor een downdraft systeem.

Top 10 downdraft pannenset 2024

  1. BK premium – Beste keuze algemeen
  2. BergHOFF Gem downdraft – Beste innovatief design voor downdraft
  3. BergHOFF Forest- Beste gemengde samenstelling
  4. BergHOFF Essentials Hotel – Beste RVS pannenset voor downdraft
  5. Tescoma smartcover – Beste gebruiksgemak voor downdraft
  6. Zwilling Trueflow Pannenset – Beste Zwilling pannenset voor downdraft
  7. Juvia – Beste Sola pannenset voor downdraft
  8. DUCQ downdraft 4-delig – Beste keuze topklasse
  9. WMF function 4 – Beste design pannenset
  10. WMF Fusion Tec Functional – Beste zwarte pannenset voor downdraft

Overzicht pannenset voor downdraft systeem

In dit overzicht zijn verschillende pannensets opgenomen die geschikt zijn voor een kookplaat met een afzuigsysteem. De top 10 van downdraft pannen is zorgvuldig uitgezocht op basis van kwaliteit, merk en verschillende klantbeoordelingen.

Veelgestelde vragen

Wat is een downdraft pan?

Een downdraft pan is een pan wat geschikt is voor kookplaten met een ingebouwde afzuigsysteem, ook wel downdraft systeem genoemd.

Dit systeem zuigt kookdampen en stoom naar beneden in de kookplaat in plaats van naar boven in een afzuigkap.

De typische downdraft pannen hebben de eigenschap om dit proces te ondersteunen door de kookdamp en stoom direct richting de afzuiging te duwen. Meestal middels het draaien van de deksel zodat, stoom van de zijkant eruit komt.

Werkt een speciale downdraft pan beter dan een ‘normale’ pan voor inductie?

Ja, de speciale downdraft pannen hebben een optimale werking als het gaat om afzuiging. Dit doordat de stoom richting de afzuiging geduwd wordt.

Bij normale pannen gaat de stoom naar boven, waardoor je geen optimale werking heb voor je downdraft systeem. Je zal merken dat het downdraftsysteem niet alle dampen en stoom opvangt en een deel naar boven stijgt. Normale pannen werken ook bij een downdraft systeem, alleen niet optimaal.

Samenvatting downdraft pannenset

Beste downdraft pannenset

Wanneer je een kookplaat met een speciale ingebouwde afzuiging hebt aangeschaft, is het verstandig om met pannen te koken die het downdraft systeem goed ondersteunt. Bij normale pannen wordt stoom en kookdampen automatisch naar boven geduwd, richting de afzuigkap die je eerder boven het fornuis had.

Hoewel een ingebouwde afzuiging, zoals een Bora, een krachtige afzuiging heeft, zal je merken dat het niet in staat is om alle stoom op te vangen en af te zuigen.

Downdraft pannen daarentegen hebben de eigenschap stoom naar de zijkant en naar beneden te duwen, waardoor stoom direct richting de afzuiging beweegt. Daarmee heb je een optimale werking voor het downdraftsysteem.

In het top 10 overzicht tref je pannen aan die speciaal geproduceerd zijn met het oog op dergelijke downdraftsystemen. Maar er zijn ook pannen die deze eigenschap al hebben en daarom geschikt zijn, zoals de pannensets van WMF en Sola. Ben je van plan een downdraft pannenset te kopen dan zit je met dit overzicht goed.

Gerelateerde artikelen

Verder lezen