Goedkope pannenset? Beste budget pannen 2024

Top 10 Overzicht van pannen onder de 100 Euro

Goede goedkope pannensets zijn er genoeg. Zoek je daarentegen ook pannen van de beste kwaliteit dan wordt het al wat lastiger. Daarom vind je op deze pagina een Top 10 van pannensets onder de 100 Euro waarmee je duurzame pannen in huis haalt en langdurig met plezier kunt koken. Met de pannen in het overzicht ben je er zodoende van verzekerd dat goedkoop geen duurkoop wordt. Op het moment van schrijven is de beste budget pannenset de Tefal Intuition Pannenset welke tevens geschikt is voor inductie koken.

Top 10 goedkope pannenset onder de 100 euro

 1. Tefal Intuition Pannenset – 4-delig – Beste prijs-kwaliteit pannen onder de 100 euro
 2. Tefal Cook & Cool Pannenset – 3-delig – Beste starter pannenset
 3. Tefal Ingenio Essential Pannenset – 8-delig – Meest praktische pannenset
 4. De Gero Erik RVS KookpannensetBeste budget pannen met koudgrepen
 5. Isenvi murray super combiBeste keramische budget pannenset
 6. Sola pannenset furoreBeste budget pannenset met glazen deksel
 7. Sola profilineBeste rvs budget pannenset
 8. Sola Pannenset MirageGoedkoopste budget pannenset
 9. Tefal Easy Plus Pannenset Beste goedkope pannenset koekenpan
 10. KitchenAid Classic Forged Aluminiumbeste keuze koekenpannenset

Check ook de beste aanbiedingen!

Bekijk alle pannensets tot 100,- Euro

Overzicht goede goedkope pannenset onder de 100 euro

In dit overzicht vind je goede goedkope pannensets van de betere pannenmerken onder de 100 euro. Meer pannen vind je onder andere op onze pagina met beste pannensets.

Goedkope Tefal Pannenset: Tefal Intuition – 4-delig – Voor alle warmtebronnen, ook inductie

Beste pannenset onder de 100 euro

Beste pannenset onder de 100 euro

Zoek je een goedkope Tefal pannenset? Met de Tefal Intuition pannenset heb je een goede pannenset onder de 100 euro en tegelijk ook de beste koop. Dat komt mede door dat deze set hoog scoort op kwaliteit in combinatie met gemak voor een betaalbare prijs. Daarnaast zijn de pannen geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie en oven. Je bent tevens verzekerd van kwalitatief roestvrij staal, waar Tefal vijf jaar garantie op geeft.

Glazen deksels, maatverdeling in de pannen en een goede mix van verschillende groottes maken dat je veel gemak zal ervaren. Kook je op gas dan kunnen de grepen heet worden. Op inductie zal je daar minder snel last van krijgen. Wel een paar aandachtspunten: De glazen deksels zijn niet geschikt voor in de oven en hoewel de pannen in de vaatwasser kunnen, zal je merken dat met de hand afwassen de pannen mooier blijven. Hoe dan ook heb je in deze prijsklasse weinig betere pannen.

Inhoud

 • Steelpan Ø 16
 • Kookpan Ø 16 + deksel
 • Kookpan Ø 20 + deksel
 • Kookpan Ø 24 + deksel

Pluspunten en minpunten

✅ Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

✅ Kwaliteit in combinatie met gebruiksgemak

❌ Duurzaamheid afhankelijk van afwassen

Verkrijgbaar bij


Tefal Cook & Cool Pannenset – 3-delig

Beste starter pannenset

Je kiest voor de Tefal Cook & Cool pannenset wanneer functionaliteit, veiligheid, gemak en duurzaamheid hoog op jouw prioriteitenlijst staan. Met de soft-touch siliconen handgrepen hoef je geen pannenlappen meer te gebruiken, omdat de grepen koel blijven. Het is een gemengde pannenset welke geschikt is voor zowel inductie als gas. Met de gepatenteerde Thermo-Spot® weet je gemakkelijk of de bakpan warm is, wat het bakken uiteindelijk eenvoudig maakt. Het voordeel van deze set is dat je direct drie verschillende soorten pannen hebt, zodat je kunt koken en bakken. Het enige waar je rekening mee moeten houden is dat de pannen niet geschikt zijn voor de oven. Al met al een goede goedkope pannenset met diverse soorten pannen.

Inhoud

 • Steelpan Ø 16 + deksel
 • Kookpan Ø 24 + deksel
 • koekenpan Ø 28 cm

Pluspunten en minpunten

✅ Gemengde pannenset

✅ Veilig en functioneel

❌ Kunnen niet in de oven

Verkrijgbaar bij


Tefal Ingenio Pannenset – 8-delig – Zwart

Meest praktische pannenset

De Tefal Ingenio Pannenset is veelzijdig en praktisch in gebruik. Het zijn pannen die in de oven kunnen en op zo goed als alle warmtebronnen gebruikt kunnen worden. De pannen zijn ruimte besparend, doordat je ze goed kunt stapelen en de steel er af kunt halen. Schoonmaken is eenvoudig en ze kunnen ook in de vaatwasser. Daarna bewaar je met de deksel op de pannen eenvoudig je overgebleven kliekjes in de koelkast. Hoewel smaak een kwestie is van persoonlijke voorkeur is, zou het enige waar je over kun twijfelen het uiterlijk zijn en dat de pannen niet geschikt zijn voor inductie. Is praktisch gebruik echter je prioriteit dan heb je met deze set de beste keuze.

Inhoud

 • 2 koekenpannen Ø 22/26 cm
 • 2 steelpannen Ø 16/20 cm
 • 1 hapjespan Ø 24 cm
 • 2 plastic deksels Ø 16/24 cm
 • 1 handgreep

Pluspunten en minpunten

✅ Praktisch gebruiksgemak

✅ Ruimtebesparend

❌ De pannen zijn niet geschikt voor inductie

Verkrijgbaar bij


Gero Erik RVS Kookpannenset – 4 delig – Inductie

Beste budget pannenset met koudgrepen

Bij een pannenset van Gero mag je verwachten dat je goede pannen in huis haalt. Gero heeft een lange geschiedenis en inmiddels zijn ze onderdeel van de Cookware Company waaronder ook BK en GreenPan onderdeel van zijn. Met de Gero Erik RVS Kookpannenset ben je daarom verzekerd van een goede koop. De pannen zijn geschikt voor inductie en oven. Maar het voornaamste aan deze pannenset is dat elke pan voorzien is van koudgrepen. Pannenlappen bij het afgieten heb je daarom niet meer nodig. Je mist wellicht een afgietsysteem wat het afgieten nog makkelijker zou maken, maar wellicht dat je daar ook niet op zoek naar bent. Zoek je een paar stevige kookpannen dan heb je aan met deze set in deze prijsklasse een goede keuze.

Inhoud

 • Steelpan Ø 16cm
 • Kookpan Ø 16cm, met deksel
 • Kookpan Ø 18cm, met deksel
 • Kookpan Ø 20cm, met deksel

Pluspunten en minpunten

✅ Pannen hebben koudgrepen

✅ Stevig materiaal

❌ Geen afgietsysteem

Verkrijgbaar bij


ISENVI Murray Super Combi – Pannenset 4 delig – RVS grepen

Beste keramische budget pannenset

Helaas door prijsstijgingen is de ISENVI Murray Super Combi geen pannenset onder de 100,- meer. Zodra er een goed alternatief gevonden is voor deze top 10, werk ik de lijst bij.

Vind je milieuvriendelijk en gezond koken belangrijk? Met Keramisch pannen doe je dat bij uitstek en tot nog toe maakt Isenvi dat ook nog eens betaalbaar met de Insenvi Murray Super Combi. Daarmee heb je een gemengde pannenset onder de 100,- Euro. De antiaanbaklaag is krasvrij en de pannen zijn eenvoudig schoon te maken, doordat je weinig last hebt van maaltijden die aankoeken. En de manier waarop warmte verdeeld wordt, maakt dat je minder vermogen verbruikt. Tevens kun je de pannen op elke warmtebron gebruiken. Het enige minpunt is dat het bakken met olijfolie afgeraden worden, omdat het eten hiermee sneller aan de pan blijft kleven. Bak je niet met olijfolie dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Kortom, zoek je keramische pannen dan heb je met deze budget pannenset een goede koop.

inhoud

 • Murray Koekenpan Ø 20 cm
 • Murray Koekenpan Ø 24 cm
 • Murray Kookpan Ø 20 cm (deksel is inbegrepen)
 • Murray Kookpan Ø 24 cm (deksel is inbegrepen)

Pluspunten en minpunten

✅ Gezond en energiezuinig

✅ Sterke gepatenteerde antiaanbaklaag

❌ Bakken met olijfolie wordt afgeraden

Verkrijgbaar bij


Sola Pannenset Furore – 4 delig – RVS – Sandwichbodem

Beste budget pannenset met glazen deksel

Beste Goedkope pannenset met glazen deksel

Met de Solan Pannenset Furore haal je een paar degelijke pannen in huis. Ze zijn gemaakt van roestvrij chroomnikkelstaal waar Sola 10 jaar fabrieksgarantie op geeft. Wat duurzaamheid betreft zit dat goed. Daarnaast behoud je met de glazen deksel de warmte in de pannen, doordat je ze minder van de pan tilt. Het stoomgaatje is handig, waarmee het kletteren tegen gaat. De pannen zijn niet geschikt voor de oven, maar zijn verder geschikt voor alle andere warmtebronnen, inclusief inductie. Aan de binnenkant tref je verder ook een maatverdeling, wat handig is bij het afmeten van water en ander kookvocht. Schoonmaken is eenvoudig, want de pannen kunnen in de vaatwasser. Let alleen op met de holle grepen, want er kan water achter blijven. Het enige wat ontbreekt is een goed afgietsysteem, maar desondanks een goede keuze als het gaat om een budget pannenset.

inhoud

 • Steelpan met deksel Ø 16 cm, inhoud 1.5 liter
 • Kookpan met deksel Ø 16 cm, inhoud 1.5 liter
 • Kookpan met deksel Ø 18 cm, inhoud 2.0 liter
 • Kookpan met deksel Ø 20 cm, inhoud 3.0 liter

Pluspunten en minpunten

✅ Duurzaam

✅ Gebruiksgemak

❌ Geen afgietsysteem

Verkrijgbaar bij


Sola Pannenset Profiline – 4 delig – RVS – Sandwichbodem

Beste rvs budget pannenset

Met de Sola Profiline Pannenset haal je een paar robuuste pannen in huis. De pannen hebben de look en feel van pannen uit een professionele keuken en daarbij zien ze er stevig uit. En dat zijn ze met het hoogwaardige edelstaal ook. Niet voor niets is deze serie in van de best verkochte pannensets van Sola. Je krijgt 10 jaar garantie wat aangeeft dat je met goede pannen te maken hebt. De 4-delige set blijft ruim onder de 100,- euro, maar wil je er een grotere pan bij, dan betaal je voor een 5-delige set net iets boven de 100,-. Daarmee heb je een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor budgetpannen. Stap je over naar een inductiekookplaat dan maak je een goede keuze met deze pannen, want daar zijn prima geschikt voor. Zoek je pannen die in de oven kunnen, sla deze set dan over.

inhoud

Steelpan met deksel Ø 16 cm, inhoud 1.5 liter
Kookpan met deksel Ø 16 cm, inhoud 1.5 liter
Kookpan met deksel Ø 18 cm, inhoud 2.0 liter
Kookpan met deksel Ø 20 cm, inhoud 3.0 liter

Pluspunten en minpunten

✅ Design

✅ Kwaliteit RVS

❌ Pannen niet geschikt voor oven

Verkrijgbaar bij


Goedkoopste Pannenset: Sola Mirage – 4 delig – Zilver – RVS – Sandwichbodem

Goedkoopste budget pannenset

Goedkoopste pannenset budget

Met de Sola Mirage pannenset haal je een paar uitstekende betaalbare basis pannen in huis. Geen poespas, maar uiterst functioneel. Naast een scherpe prijsstelling krijg je pannen die geschikt zijn voor inductie en mag je rekenen op degelijk en duurzaam roestvrij staal. Met gemak kunnen de pannen tot 200 graden in de oven. En na gebruik stop je ze gerust in de vaatwasser. Handigheidjes als een schenkrand, maataanduiding en een stoomgaatje in de deksel geven je net de extraatjes die het je gemakkelijk maken. In de top 10 van goedkope pannensets staat deze set op nummer 1 en is deze set de goedkoopste pannenset. Wat looks betreft zijn deze budget pannen wellicht wat eenvoudig, maar de betaalbaarheid compenseert dit ruimschoots.

Inhoud

 • Steelpan zonder deksel Ø 16 cm, inhoud 1.5 liter
 • Kookpan met deksel Ø 16 cm, inhoud 1.5 liter
 • Kookpan met deksel Ø 18 cm, inhoud 2.0 liter
 • Kookpan met deksel Ø 20 cm, inhoud 3.0 liter

Pluspunten en minpunten

✅ Scherpe prijs

✅ Geschikt voor inductie

❌ Eenvoudige uiterlijk

Verkrijgbaar bij


Tefal Easy Plus Pannenset – Ø 20 + Ø 24 + Ø 28 cm – Niet geschikt voor inductie

Beste goedkope pannenset koekenpan

Beste goedkope koekenpannenset

Inhoud

 • Koekenpan Ø 20 cm
 • Koekenpan Ø 24 cm
 • Koekenpan Ø 28 cm

Pluspunten en minpunten

✅ Prijs

✅ Hoge rand

❌ Niet geschikt voor inductie

Verkrijgbaar bij


KitchenAid Classic Forged Aluminium Koekenpannenset – 20+24+28cm – Inductie

beste keuze goedkope koekenpannenset

Inhoud

Koekenpan Ø 20 cm
Koekenpan Ø 24 cm
Koekenpan Ø 28 cm

Pluspunten en minpunten

✅ Koudgrepen

✅ Geschikt voor inductie

❌ In de over tot slechts 160°C.

Verkrijgbaar bij


Goedkope BK pannenset

Een goedkope BK pannenset vind je meestal tijdens een speciale aanbieding. Hoewel een BK pannenset onder de 100,- euro niet snel voorkomt, kan het toch interessant zijn om de koopjes in de gaten te houden, want kortingen kunnen oplopen tot wel 40%. In dat geval heb je kans dat je een betaalbare pannenset vind.

De beste aanbieding vind je bij webwinkels als fonQ waar ze exclusieve series van BK aanbieden die alleen daar te koop zijn. Maar ook bol.com heeft regelmatig aantrekkelijke kortingen.

Check de aanbiedingen >>

Samenvatting goedkope pannensets

Goede goedkope pannensets onder de 100 euro en voorzien van acceptabele kwaliteit is voldoende verkrijgbaar. Laat je in geen geval verleiden om een 12-delige pannenset te kopen van een onbekend merk, want je zal snel merken wat het verschil is. Pannen trekken krom, deksels passen naar verloop van tijd niet meer of het duurt lang voordat het eten warm wordt.

Kies voor een betrouwbaar merk als de pannenmerken die in de top 10 van budget pannen terugkomen. Je hebt veelal slechts een set van vier kookpannen, maar daarmee ben je wel verzekerd van duurzame pannen van goede kwaliteit. Bij de meeste pannenseries kun je pannen ook los kopen. Mis je bijvoorbeeld een pan, dan kun je er later altijd nog een los kopen in dezelfde stijl.

Veel gestelde vragen

Waar kun je goedkope pannen kopen?

Bij webwinkels als bol.com, fonQ en Blokker kun je goede goedkope pannen kopen. Ook kun je goedkope pannensets vinden in de supermarkt, Action en Lidl. Toch raad ik je aan om van de bekendere merken een set aan te schaffen wanneer je duurzaamheid belangrijk vind.

Wat is een goede pannenset voor gas?

Voor gas is er niet specifiek een beste pan voor gas. Alle pannen in de top 10 van goedkope pannen zijn geschikt voor gas.

Welke goedkope pannenset is geschikt voor de camping?

In het overzicht is er een pannenset geschikt voor de camping: de Tefal Ingenio.

Meer pannensets tot 100,- Euro bekijken?