Beste Koekenpannenset

Top 10 koekenpannenset 2024

Ben je op zoek naar een koekenpannenset? Wanneer je meerdere koekenpannen nodig hebt, ben je over het algemeen inderdaad wat voordeliger uit dan als je de koekenpannen los aanschaft.

Alleen kan het uitzoeken best een lastige en tijdrovende opgave zijn. Want welke is nu de beste?

Tijdens mijn eigen zoektocht naar de beste koekenpannenset ontdekte ik dat je met de KitchenAid Classic Aluminium koekenpannenset de beste prijs-kwaliteit verhouding hebt.

Maar misschien zoek jij iets anders. Op het gebied van pannen heeft immers iedereen zo zijn eigen voorkeuren en behoeftes.

Daarom vind je op deze pagina een top 10 koekenpannensets.

Top 10 beste koekenpannenset 2024

 1. KitchenAid Classic Forged Aluminium – Beste prijs-kwaliteit basisklasse
 2. Demeyere Aly Industry 3 Ceraforce – Beste keramische koekenpannenset topklasse
 3. Primecook Elena – Beste PFAS-vrije koekenpannen met glazen deksels
 4. BK Easy Induction Ceramic – Beste koekenpannen voor inductie
 5. Le Creuset Les Forgées – Beste set met antiaanbaklaag topklasse
 6. Kitchenaid Multiply – Beste RVS Koekenpannenset
 7. Tefal Unlimited incl wokpan – Beste set met een wok
 8. GreenPan Torino – Beste keramische koekenpannenset middenklasse
 9. WMF Durado – Best beoordeelde koekenpan Consumentenbond 2021
 10. Tefal Renew ON – Beste Tefal keramische koekenpannen set

Koekenpannensets vergelijken

Beste koekenpannenset

Bij het samenstellen van een overzicht met beste koekenpannensets is er gelet op een factoren, zoals kwaliteit, materiaal, functionaliteit, gebruiksgemak, merk en algemene beoordelingen.

Koekenpannenset overzicht

Koop de juiste koekenpannenset

Hoe bepaal je nu welke koekenpannenset je moet kopen?

Allereerst wil je een koekenpan wat geschikt is voor de warmtebron waarop je bakt. Daarna stel je vast welke formaten je nodig hebt. Verder kan het materiaal belangrijk voor je zijn. Bedenk vervolgens ook wat je belangrijk vind. Wil je bijvoorbeeld veel gemak? Dan is een antiaanbaklaag de beste keuze. Maar misschien zoek je juist een PFAS-vrije koekenpan.

Op welke warmtebron?

Kook je op gas dan hoef je niet te letten op een specifieke pan. Alle koekenpannen zijn geschikt voor gas. Kook je daarentegen op inductie dan zal je goed moeten letten op het materiaal. De bodem is het belangrijkste. Die moet een dikke laag bevatten, zodat de bodem niet krom trekt. En daarnaast moet die magnetisch zijn.

In deze top 10 is daar overigens rekening mee gehouden. Alle pannen in het overzicht zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Verder wil je mogelijk de oven gebruiken. Dan is het raadzaam goed te kijken naar het materiaal, want niet alle koekenpannen zijn geschikt tot hoge temperaturen. Over het algemeen ben je het beste uit met RVS en gietijzeren koekenpannen.

Welke formaten kun je het beste kiezen?

Het is handig dat je verschillende formaten koekenpannen in huis hebt. Hieronder een overzicht wat je als leidraad kunt gebruiken.

 • 18 cm – 1 persoon
 • 20 cm – 1/2 personen
 • 24 cm – 2/3 personen
 • 28 cm – 4/5 personen
 • 30 cm – 5/6 personen
 • 32 cm – +6 personen

Wel of geen antiaanbaklaag, PFAS vrij?

Afhankelijk van je behoefte en wat je veel bakt, maak je de juiste keuze.

Wanneer je PFAS-vrije pannen wilt, kies dan voor een keramische koekenpannenset, RVS of Primecook.

Bak je veel vlees en wil je die mooi dichtschroeien tot een mooi krokant laagje? RVS is dan de beste keuze.

Het meeste gemak heb je nog altijd met de traditionele antiaanbaklaag, waarbij je met de coating van Le Creuset de beste kwaliteit treft.

Veel gestelde vragen

Alle koekenpannensets in deze top 10 overzicht zijn geschikt voor inductie. En daarnaast ook geschikt voor warmtebronnen als gas en de traditionele elektrische kookplaat.

Jazeker, met name de formaten 24cm en 28 cm zijn los te verkrijgen.

Alle koekenpannen met een keramische coating, de rvs koekenpannen en pannen van Primecook zijn PFAS vrij.

Voor- en nadelen van een koekenpannenset

De grootste voordelen van een koekenpannenset is dat je in een keer diverse formaten koekenpannen koopt. Daarmee ben je in een keer klaar. En daarnaast is het net wat voordeliger dan als je de pannen los zou aanschaffen.

Een nadeel zou kunnen zijn dat je een pan minder vaak gebruikt of helemaal niet. Koop daarom ook vooral een set waarbij je daadwerkelijk de pannen nodig hebt die in die set meekomen. Anders kun je het beste kijken naar losse koekenpannen.

Een ander nadeel is dat er weinig gemengde bakpannensets verkrijgbaar zijn met bijvoorbeeld een hapjespan, wok of braadpan.

Tegelijkertijd biedt het je wel de mogelijkheid om zelf een selectie te maken van de beste pannen. Want misschien hoef je ook helemaal niet een wok uit de zelfde serie als die van de koekenpan.

Samenvatting beste koekenpannenset

Primecook aanbieding

Een koekenpannenset koop je wanneer je behoefte hebt aan meerdere koekenpannen van verschillende formaten. De meest gangbare maten zijn 24cm en 28cm, met daarnaast een kleine koekenpan van 20cm of juist een grotere van 30cm.

Ook kan je kiezen voor een set met een paar koekenpannen en een wok op hapjespan. Daarmee heb je een complete bakpannenset en kun je de komende tijd goed vooruit.

In deze Top 10 koekenpannenset is rekening gehouden met die voorkeuren.

Uitgebreidere informatie over de koekenpannen vind je ook op onze pagina met de beste koekenpan.

Gerelateerde artikelen

Verder lezen?

Meer Koekenpannensets bekijken?