Pannen met afgietsysteem

Top 5 overzicht van de beste pannensets

Pannen met afgietsysteem hebben als doel het kookplezier te verhogen.

Misschien herken je het: deksel eraf en op een onveilige plek zetten. Een theedoek of pannenlappen erbij zoeken, handen bijna verbranden, eten valt in de gootsteen…

Dat hoeft tegenwoordig niet meer. Het kan anders.

Alleen, welke pannen moet je uitkiezen? Lastig want het aanbod is groot.

Daarom, om je op weg te helpen, tref je op deze pagina een overzicht van pannensets voorzien van een veilig en slim afgietsysteem.

Top 5 pannenset met afgietsysteem

Overzicht pannen met afgietsysteem

Tefal Duetto 5-delige kookset

Met de Tefal Duetto heb je de beste koop voor pannen met een afgietsysteem. Je krijgt naast een slim afgietsysteem meer handigheidjes waaronder liter aanduiding in de pan, glazen deksels zodat je goed je gerechten in de gaten kunt houden. En dat alles voor een zeer vriendelijke prijs. Daarbij krijg je ook nog eens 10 jaar garantie. Daardoor kun je concluderen dat je met deze set pannen van Tefal kwaliteit in huis haalt. Wisselend te verkrijgen als 5-delige of 4-delige pannenset.

✅ Prijs-kwaliteit verhouding

✅ Gebruiksgemak


BK Q-linair Master Glas Pannenset – 5-delig – Veilig afgietsysteem

De BK Q-linair Master Glas pannenset van BK is al jaren een veel gekochte serie. Net als de Tefal Duetto hebben deze pannen niet alleen een afgietsysteem, maar hebben ze ook een bijzonder design en voorzien van meerdere gemakken. Het verschil zit hem met name in het materiaal. De Bk heeft de bouwklasse topklasse. Daarmee ben je verzekerd van kwaliteit en sterk roestvrij staal.

✅ Kwaliteit

✅ Gebruiksgemak


BK Q-linair Master Black Kookpannenset – 5 delig – Veilig afgietsysteem

De bk linair liever in het zwart? Dat kan met de bk Q-linair black kookpannenset. Wat pannenset betreft is die behalve de kleur gelijk aan de zilveren versie. Kortom design, goede prijs-kwaliteit en veel gebruiksgemak heb je met deze pannen.

✅ Zwart design

✅ Prijs-kwaliteit

Een overzicht met de beste zwarte pannensets vind je ook op elders op deze website.


WMF Function 4 pannenset 5-delig – Met stoominzet – RVS

WMF staat bekend  mooi design te combineren  met functionaliteit, gebruiksgemak en kwaliteit. Dat is niet anders met de WMF function 4. Kies je voor deze pannen met afgietsysteem dan krijg je daar een handig stoominzet bij om bijvoorbeeld pasta te koken.

✅ Design

Gebruiksgemak


BK Q-linair Classic Pannenset – 5 delig – Veilig afgietsysteem – en met koudgreep

Zoek je pannen met een afgietsysteem en koudgrepen? Dat alles vind je in de Bk linair classic pannenset. Met deze pannenset ervaar je maximaal gebruiksgemak vanwege de schenktuit en koudgrepen. De pannen zijn vervaardigd uit duurzaam roesvrijstaal, waardoor ze lang meegaan. Kortom: kwaliteit en veel kookplezier voor de komende jaren.

✅ Kwaliteit

✅ Gebruiksgemak


Wat is een afgietsysteem?

Een afgietsysteem voor pannen is een systeem waarbij je eenvoudig en veilig het vocht uit de pan kan gieten. De deksel blijft op de pan ofwel doordat je de deksel dicht klikt of ofwel met handige drukknoppen op de deksel. Het vocht stroomt weg door middel van een schenktuit of aangebrachte gaatjes in de deksel.

Welke pannenmerken produceren pannen met afgietsysteem?

In deze top 5 tref je de merken als Tefal, BK en WMF aan. Dit zijn onder andere de bekende merken die kwaliteit een gebruiksgemak voor maximaal kookplezier combineren. Om die reden scoren bij de BesteKeukenhulp.nl altijd hoog.

Overige merken:

  • Sola
  • GreenPan
  • Kitchen Aid

Ook pannen met een afgietsysteem van die merken bekijken? Je vindt zie hier >>

Hoe gaan pannen met een afgietsysteem het langste mee?

Fabrikanten geven aan hoe hun pannen het beste onderhouden kunnen worden. In de meeste gevallen kunnen pannen in de vaatwasser, maar het advies is om de pannen met de hand af te wassen, om daarmee de levensduur te verlengen.

Waar kun je pannensets met afgietsysteem kopen?

Pannensets met een afgietsysteem zijn vrijwel overal te koop bij de diverse huishoudelijke winkels en bekende webshops als Blokker, coolblue, Fonq en bol.com.

Is een pannenset met afgietsysteem duur?

Pannensets met een afgietsysteem heb je in alle prijsklassen. De prijs wordt bepaald door een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld:

  • Merknaam
  • Kwaliteit materiaal
  • Gebruiksgemak
  • Design
  • Aantal pannen

Samenvatting pannensets met afgietsysteem

Pannen voorzien van een afgietsysteem verhogen duidelijk het kookplezier. Kookliefhebbers weten het erg te waarderen en om die reden wordt al jaren met succes deze soort pannen verkocht.

De pannen in de top 5 bieden meer dan alleen een veilig en slim afgietsysteem. De Tefal scoort hoog op prijs-kwaliteits verhouding. BK scoort hoog op gebruiksgemak en maximaal kwaliteit. Daarnaast scoort WMF hoog door mooi en slim design te combineren met veel gebruiksgemak.

De pannensets zijn te koop bij de bekende webshops en huishoudelijke winkels, bijvoorbeeld bij bol.com en coolblue.

Meer pannen met een handige afgietsysteem bekijken?

Bij de bekende webwinkels zoals bol.com vind je een groot aanbod met goede beoordelingen.

Vind meer pannen met afgietsysteem

Gerelateerde artikelen

Meer lezen: