Beste pannen met glazen deksel

Top 5 Overzicht Pannenset met Glazen Deksel 2024

Ben je van plan om een pannenset met een glazen deksel te kopen? Niet geheel verrassend, want om meerdere redenen zijn glazen deksels bij het koken handig. Daarom zie je steeds meer pannenmerken die die daar slim op in spelen.

Weet je alleen niet goed welke pannen je moet uitzoeken? Wees gerust, want je bent hier op de juiste plek.

Een handige Top 5 overzicht van pannen met glazen deksel vind je op deze pagina.

Top 5 overzicht van de beste pannen met een glazen deksel

  1. Primecook Giulia 14-delige pannensetBeste keuze anti-aanbak pannen PFAS-vrij
  2. Tefal Duetto 5-delige kooksetBeste koop basisklasse
  3. WMF FUSIONTEC Functional pannenset – 4-delig – ZwartBeste trendy en innovatief design
  4. BK Conical Cool Glas Pannenset – 5-delig – Glazen dekselsbeste keuze met koudgreep
  5. BK Q-linair Master Glas Pannenset – 5-deligBeste koop topklasse pannenset met glazen deksel

Pannen met een glazen deksel

In deze top 5 overzicht tref je een greep uit pannen met een glazen deksel. Meer pannensets vind je op andere pagina’s, zoals bijvoorbeeld bij de beste pannensets of op onze algemene pannen pagina.


Primecook Giuliabeste groene anti-aanbakpannenset

beste anti-aanbak pannen

Primecook timmert hard aan de weg om een plek te veroveren in het grote aanbod van pannen. Met de Smeralda pannenserie hebben ze een gedegen en duurzame lijn ontwikkeld op het gebied van kwalitatieve gezonde antiaanbakpannen. Met de lichtgroene kleur ogen de pannen fris en trendy.

Wat ze slim hebben gedaan, is dat ze diverse pannensets samenstellen, waaronder de Giulia, waarbij je een goede mix van soorten pannen aanschaft en gelijk klaar bent. Wat ik bijzonder fijn vind aan deze pannenserie is dat niet alleen de bakpannen voorzien zijn van de gifvrije en gepatenteerde anti-aanbaklaag, maar ook de kookpannen.

Een voordeel daarvan is dat er werkelijk niets aan de pan blijft kleven. Dat zorgt voor een optimale smaak van het eten, maar daarmee vergroot het ook het gebruiksgemak. Een uitje fruiten, vlees even aanbakken om vervolgens te stoven of een heerlijke curry maken, is met deze pannen een stuk aangenamer.

Daarnaast zijn alle pannen voorzien van een glazen deksel, waardoor je het kookproces goed in de gaten kunt houden. Verder zorgen de siliconen handvaten ervoor dat je gerust de handvaten pakt zonder daarbij een pannenlap te hoeven gebruiken.

De pannen kunnen in de vaatwasser, maar wordt net als bij veel andere merken afgeraden om de levensduur te verlengen. Dat vind ik toch enigszins een minpunt. Wel is het afwassen van de pannen gemakkelijk, omdat de pannen relatief licht wegen. En doordat er niets aan de pan aankoekt, maak je met wat warm water en een sponsje de pannen eenvoudig schoon.

Pluspunten en minpunten

✅ Gepatenteerde gifvrije anti-aanbaklaag

✅ Handige eigenschappen

❌ Duurzaamheid afhankelijk van manier van afwassen

Verkrijgbaar bij:


Tefal Duetto – beste koop basisklasse

De Tefal Duetto komt bijna in al onze lijsten voor. En dat is niet voor niets, want met de Tefal Duetto heb je niet alleen een pannenset met glazen deksel, maar ook een met veel andere eigenschappen die het koken nog leuker maakt.

Zo hebben deze pannen een slim afgietsysteem waarbij je eenvoudig het vocht weggiet zonder de deksel er af te hoeven halen en kunnen de pannen in de oven. Verder is een literaanduiding in de pannen handig en is het prettig dat de pannen goed geschikt zijn om op inductie te koken.

Het enige is dat deze pannen geen koudgrepen heeft en dat je de deksel niet vast kunt klikken. Daar tegenover staat dat je met deze pannenset een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding hebt. Ondanks dat de bouwklasse basisklasse heeft, ben je verzekerd van goede RVS pannen. Om daar kracht bij te zetten, biedt Tefal je 10 jaar garantie op productiefouten.

Pluspunten en minpunten

✅ Prijs-kwaliteit

✅ 10 jaar garantie

❌ Geen koudgrepen

Verkrijgbaar bij:


WMF FUSIONTEC Functional pannenset – 4-delig – Zwart

WMF staat bekend om kwaliteit, design en innovatieve ontwerpen. Dat zie je ook terug bij de WMF FusionTech Functional pannenset.

Een slim en mooi design gecombineerd met alle gebruiksgemak en kwalitatief sterk materiaal. Op deze pannen zit zelfs 30 jaar garantie een daarmee garandeert WMF de kwaliteit. De grepen blijven koel door siliconen handgrepen, zijn geschikt voor inductie koken en kunnen in de vaatwasser. Daarnaast blijven de deksel vast door de siliconen rand in de deksel waar ook gaatjes zijn aangebracht om makkelijk het kookvocht af te gieten.

Het enige waar je zou over kunnen vallen is dat de pannen aan de zware kant kunnen zijn en niet goed stapelbaar zijn. Als je niet veel opbergruimte hebt, kan dit lastig zijn.

Is dat niet aan de orde dan heb je met deze zwarte pannenset absoluut een paar hele mooie pannen in huis.

Pluspunten en minpunten

✅ Design

✅ Kwaliteit

❌ Niet stapelbaar

Verkrijgbaar bij:


BK Conical Cool Glas Pannenset – 5-delig – Glazen deksels

De BK conical is een veelzijdige pannenset met aardig wat gebruiksgemak. Kwaliteit en duurzaamheid staan bij deze pannen met glazen deksel voorop. De robuuste pannen zijn stevig en dat zie je ook terug in het design, wat solide oogt.

Een voordeel van deze pannenset is dat ze voorzien zijn van koudgrepen. Dit betekent dat de grepen koel blijven op alle warmtebronnen. Tegelijkerijd voelen de koudgrepen stevig aan en liggen ze goed in de hand. Het praktische is dat ze daarnaast ook goed stapelbaar zijn, wat handig is bij het opbergen.

Mogelijk dat bij deze pannen een afgietsysteem mist. Maar los daarvan heb je een pannenset die zeer duurzaam is. Bij Coolblue te verkrijgen inclusief koekenpan.

Pluspunten en minpunten

✅ Voorzien van koudgrepen

✅ Duurzaam

❌ Geen afgietsysteem

Verkrijgbaar bij:


BK Q-linair Master Glas Pannenset – 5-delig – Veilig afgietsysteem

Met de BK Q-linair Master Glas Pannenset heb je gegarandeerd veel kookplezier. Duurzaam rvs, glazen deksels en kookpannen die geschikt zijn voor alle warmtebronnen, zijn een aantal eigenschappen die daaraan bijdragen. Verder hebben de pannen een slim afgietsysteem waarmee je niet meer de deksel eraf hoeft te halen. Ook is het een geruststelling dat BK 15 jaar garantie geeft. Daaruit mag je concluderen dat je met de BK Q-linair Master Glas kwalitatief goede pannen in huis haalt. De pannen missen alleen wat allure en ogen eenvoudig. Is het esthetische aspect een belangrijk punt dan ben je wellicht meer gecharmeerd van de WMF Fusiontec. Is gebruiksgemak daarentegen belangrijker in combinatie met kwaliteit dan heb je wat dat betreft de beste koop.

Pluspunten en minpunten

✅ Prijs-kwaliteitsverhouding

✅ Gebruiksgemak

❌ Eenvoudige uiterlijk

Verkrijgbaar bij:


Waarom pannen met glazen deksels kopen?

Glazen deksels zijn handig omdat je daardoor gemakkelijk je gerechten in de gaten kunt houden zonder dat je ze van de pan hoeft te halen. Daardoor behoud je de warmte in de pan en verstoor je het kookproces niet.

Daarnaast is het ook energiebesparend, doordat er geen warmte uit de pannen ontsnapt.

Kies je daarnaast pannen met een slim afgietsysteem of koudgrepen dan verhoog je direct je kookplezier door het gemak wat je erbij krijgt. Dat zie je bijvoorbeeld bij de pannen van Primecook.

Kun je glazen deksels voor pannen ook los kopen?

Glazen deksel kun je los kopen  in verschillende groottes, zowel universele deksels als glazen deksels van je eigen pannenmerk. Ze zijn onder andere te koop via bol.com.

Welke pannenmerken verkopen pannen met glazen deksels?

In de top zijn een paar pannenmerken voorbij gekomen, maar er zijn nog meer die niet direct in dit overzicht terug zijn gekomen.

Een overzicht van goede pannenmerken:

Samenvatting

Pannen met glazen deksels vind je in alle maten en alle prijsklassen. De kwaliteit en verschillende eigenschappen bepalen voor een groot deel de prijs.

Met de Sola Pannenset Furore heb je een prima basis set voor een lage prijs.

Vind je koken leuk en hecht je waarde aan net iets meer kwaliteit en gebruiksgemak? Spaar dan gerust even door en ga dan voor de Tefal Duetto. Voor een paar tientjes meer krijg je behoorlijk wat kwaliteit en gebruiksgemak erbij.

Met een pannenset van WMF weet je dat je mooie en kwalitatief goede pannen in huis haalt. De WMF Fusion Tech mag er zeker wezen en het slimme ontwerp met siliconen rand en afgietsysteem is koken nog leuker dan het al is.

De pannen van BK staan bekend om stevigheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. Dat zie je terug in de ontwerpen van de Conical serie en ook de Q-linair series. En met deze pannen heb je gegarandeerd lang kookplezier.

Meer pannen met glazen deksels bekijken?

Bekijk nu de Top 10 van bol.com

Gerelateerde artikelen

Verder lezen