WMF Pannen

Inclusief Top 10 WMF Pannensets

Ben je op zoek naar WMF pannen en wil je weten welke je het beste kunt kopen? Dan ben je hier op de juiste plek.

Waarschijnlijk geef je om kwaliteit, want WMF is een bekende producent van hoogwaardige kookgerei en één van hun populairste productlijnen zijn de pannen. De pannen worden gemaakt van duurzame materialen en zijn geschikt voor verschillende soorten kooktechnieken.

WMF heeft een groot aanbod die aan al je behoeften kunnen voldoen. Dat maakt het tegelijkertijd ook lastig, want hoe maak je een keuze uit dat aanbod?

Wat mij betreft staat de WMF FusionTec Functional pannenserie op nummer 1. Dit vanwege het design in combinatie met het gebruiksgemak.

Alleen ben ik er terdege van bewust dat niet een objectief oordeel is en dat dit voor jou anders kan zijn. Om die reden tref je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt om de juiste pan te kiezen die bij jouw kookstijl past. Voor de volledigheid vind je tevens een top 10 van WMF pannensets.

Top 10 WMF Pannensets

 1. WMF Fusion Tec Functional – Beste design i.c.m. gebruiksgemak
 2. WMF FusionTec Mineral – Beste kwaliteit RVS
 3. WMF Function 4 – 5 delig – Beste design inductiepannen
 4. WMF Function 4 met stoominzet – Beste gebruiksgemak
 5. WMF Mini – Beste pannenset voor klein huishouden
 6. WMF Astoria – Beste basis WMF pannenset
 7. WMF Quality one – Beste elegant design
 8. WMF Compact Cuisine – Beste ruimtebesparende set
 9. WMF Comfort Line – Beste stoer design
 10. WMF Devil koekenpannenset – Beste WMF koekenpannenset

Waarom WMF pannen?

WMF staat voor luxe, high-end, design en tegelijkertijd hoge kwaliteit. Dit herken je, omdat je dat zelf ook zeer waardeert. Dat uit zich in bijvoorbeeld uitgebreid dineren, waarbij verfijnde gerechten begeleid worden door perfect gekozen wijnen. Zowel in een restaurant, maar ook thuis vind je het belangrijk om kwaliteit op tafel neer te zetten.

Hoewel er aan luxe een prijskaartje hangt, zijn er pannenseries ontwikkeld in diverse prijsklassen. Hierbij staat kwaliteit altijd voorop. Dat maakt luxe en kwaliteit betaalbaar voor elke keuken.

Daarnaast hebben WMF pannen drie unieke voordelen:

Naast dat dat WMF pannen voor alle warmtebronnen geschikt zijn, inclusief inductie, zijn er nog de volgende voordelen:

#1. TransTherm® bodem

De TransTherm® bodem van WMF is een speciale bodemconstructie die zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en optimale warmteopslag. Deze bodem is ontworpen om de warmte snel en gelijkmatig te verdelen over de gehele pan, waardoor voedsel gelijkmatig gaar wordt en niet aanbrandt. Bovendien maakt de TransTherm® bodem het mogelijk om energie te besparen, omdat de pannen snel opwarmen en langdurig warmte vasthouden.

#2. Cromargan staal

Cromargan staal is een speciaal type roestvrij staal dat door WMF wordt gebruikt voor het vervaardigen van haar pannen en andere keukengerei. Cromargan staal is duurzaam, corrosiebestendig en bestand tegen krassen en slijtage. Het is ook geschikt voor de vaatwasser en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien behoudt Cromargan staal zijn glans en uitstraling, zelfs na jarenlang gebruik. Het gebruik van Cromargan staal maakt WMF pannen van hoge kwaliteit en geschikt voor dagelijks gebruik, zowel in de professionele keuken als thuis.

#3. FusionTec

FusionTec is een innovatief materiaal dat WMF gebruikt voor haar pannen en een combinatie is van staal en meer dan twintig natuurlijke mineralen. Dit materiaal zorgt voor een optimale warmtegeleiding en warmteopslag, waardoor voedsel gelijkmatig wordt gekookt en er minder energie nodig is om de pan op te warmen. De pannen zijn krasbestendig en daarom geschikt voor het bereiden van gerechten met metalen keukengerei. WMF pannen met FusionTec zijn ook vaatwasserbestendig en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het materiaal zorgt voor hoogwaardige pannen die lang meegaan en geschikt zijn voor een breed scala aan kooktechnieken.

Beste WMF Pannenset

Bij het samenstellen van dit vergelijkingsoverzicht van de beste WMF pannensets is onder ander gelet op prijs-kwaliteitverhouding, duurzaamheid en diverse klantbeoordelingen. Een aantal pannensets zijn ook opgenomen in top 10 overzichten voor beste pannenset en beste pannenset voor inductie.

Wat betreft sets voor koekenpannen valt het enigszins tegen. Er zijn naar mijn idee te weinig opties. Toch heb ik er een opgenomen in de lijst om het compleet te maken. Het is daarom de moeite waard om ook losse koekenpannen te bekijken.

Waar let je op bij het kopen van WMF pannen?

WMF pannen

Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste pan, of je nu een professionele kok bent of gewoon op zoek bent naar hoogwaardige pannen voor thuisgebruik.

 1. Toepassing van de pan: voor wat voor soort kookbereiding heb je de pan nodig? Wat kook of bak je vaak? Kook je voor veel mensen of juist niet?
 2. Hoeveel opbergruimte heb je voor de pannen? Een aantal pannenseries nemen veel ruimte in beslag, omdat ze niet stapelbaar zijn.
 3. Wat vind je mooi? Denk bijvoorbeeld aan het soort materiaal, vorm, design en kleur.
 4. Welke gebruiksgemak verwacht je? Denk aan gemak als koudgrepen, afgietfunctie, glazen deksels, etc.
 5. Wat is je budget?

Veel gestelde vragen

Zijn WMF pannen geschikt voor inductie?

Ja, WMF pannen zijn zeer geschikt voor inductie. De speciale gepatenteerde TransTherm® bodem van WMF zorgt voor een uitstekende warmte geleiding.

Waar kun je WMF pannen kopen?

WMF pannen zijn te koop bij diverse kookwinkels en webwinkels, zoals fonQ, Coolblue, Blokker en bol.com.

Is er een WMF pannen outlet?

In Nederland zijn er een aantal outlets waar WMF pannen te koop zijn. Een van de bekendere outlets is Bataviastad in Lelystad.

Is er een WMF pannenset aanbieding?

Helaas heeft BesteKeukenhulp.nl geen lopende aanbiedingen voor een WMF pannenset. Aanbiedingen tref je gelukkig wel bij de bekendere webshops als fonQ, bol.com en Coolblue. Daarnaast ben je met een complete pannenset altijd voordeliger uit ten opzichte van losse pannen. Maak gerust een keuze uit onze top 10.

Samenvatting WMF pannen

Pannen van WMF zijn ontwikkeld voor kookliefhebbers die luxe, design, kwaliteit en gebruiksgemak zeer waarderen. Al deze facetten vind je namelijk terug in elke pannenserie, zowel in de wat lager geprijsde pannen zijn of de pannen in het hogere segment. Dat maakt dat er voor elke portemonnee WMF pannen zijn. Zoek je nieuwe pannenset voor een inductiekookplaat dan heb je bij WMF veel keuze, want alle pannen zijn geschikt voor inductie.

Meer pannen van WMF bekijken?

Ontdek de alle aanbiedingen op bol.com

Check beste prijs

Verder lezen