Indische Bruine Bonen Gerecht

Indische Bruine Bonen met Boemboe Bali (Naar Oma's Recept)

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Houd je van bruine bonen en ben je op nieuwsgierig naar een Indische recept? Vandaag heb je er een gevonden, want op deze pagina deel ik het recept van mijn oud-oma.

Bereidingswijze

De speklappen in stukjes snijden. Zo ook de uien en de knoflook, prij en de paprika. De speklappen fruiten tot half gaar en dan de overige ingrediënten en de boemboe bali er bij doen al roerend tot het vlees gaar is, daarna de prij en de paprika in
doen . De bruine bonen laten uit lekken en toevoegen bij het heelal. Indien het te droog is wat van het br.b. nat er in doen en als laatste de fijn gesneden blad selderij er bij doen en goed dooreen roeren.

Tip van mijn moeder: doe er een liter water bij en je hebt een soep.

Ingrediënten

Traditionele Indische recepten

Een poos geleden vond ik bij mijn Indische tante een oude schoenendoos met een waardevolle schat. Het bleken ruim veertig pagina’s met traditionele Indische recepten te zijn, getypt door mijn oma. Deze recepten heeft zij op haar beurt doorgekregen van haar moeder, mijn oud-oma.

Ik besloot de recepten niet voor mezelf te houden, maar te delen op deze website.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *